Doğum Sancısı
Doğum Sancısı, Her kadın için farklıdır ve her doğum için farklı olabilir. Doğum Sağlık Sigortanız ile doktorunuzu kendiniz seçin. Muayenelerde 15 TL ödeyin.
Doğum Sancısı Nasıl Başlar?
Doğum Sancısı | Doğum sırasındaki ağrı, rahim kaslarının kasılmalarından ve serviks üzerindeki baskıdan kaynaklanır. Bu ağrı, karında, kasıkta ve sırtta güçlü kramplar ve ayrıca ağrılı bir his olarak hissedilebilir. Bazı kadınlar yanlarında veya uyluklarında da ağrı hissederler.
Bazı kadınların çok belirgin doğum belirtileri vardır, bazılarında ise yoktur. Doğumun neden başladığını veya ne zaman başlayacağını kimse bilmiyor, ancak çeşitli hormonal ve fiziksel değişiklikler doğumun başladığını göstermeye yardımcı oluyor.
Mukus Tıkacının Geçmesi
Mukus tıkacı hamilelik sırasında servikste birikir. Rahim ağzı daha geniş açılmaya başladığında, mukus vajinaya boşaltılır. Berrak, pembe veya hafif kanlı olabilir. Bu aynı zamanda “nişan” veya “kanlı gösteri” olarak da bilinir. Doğum, mukus tıkacı boşaldıktan hemen sonra veya bir ila iki hafta sonra başlayabilir.
Doğum Sancısı Nasıldır?
Kasılmalar, rahim kaslarının sıkılaşmasıdır. Kasılmalar sırasında karın sertleşir. Kasılmalar arasında rahim gevşer ve karın yumuşar. Kasılmanın hissedilme şekli her kadın için farklıdır ve bir hamilelikten diğerine farklı hissedilebilir.
Doğum Sancısı Nasıl Anlaşılır?
Doğum kasılmaları genellikle pelviste basınçla birlikte sırt ve alt karın bölgesinde rahatsızlığa veya donuk bir ağrıya neden olur. Kasılmalar, uterusun tepesinden aşağıya doğru dalga benzeri bir hareketle hareket eder. Bazı kadınlar kasılmaları güçlü adet krampları olarak tanımlar. Sahte doğum kasılmaları veya Braxton Hicks kasılmalarının aksine, pozisyonunuzu değiştirdiğinizde veya rahatladığınızda gerçek doğum kasılmaları durmaz. Rahatsız olmalarına rağmen, kasılmalar arasında rahatlayabileceksiniz.
İshal
Kakalarınızın gevşek veya sulu olduğunu fark edebilirsiniz. Bu, doğumun başlamasından sonraki bir veya iki gün içinde olduğunuz anlamına gelebilir.
Kilo kaybı
Hamileyken, kilo almayı asla bırakmayacakmış gibi görünebilirsin. Ancak birçok kadın doğuma giden günlerde aslında birkaç kilo veriyor.
Yuvalama içgüdüsü
Bazı kadınlar, bebeklerinin gelişinden kısa bir süre önce kendilerini hazırlanma dürtüsüyle bulurlar. Bu, yuvalama içgüdüsü olarak bilinir. Haftalarca daha fazla yorgun hissettikten sonra ani bir enerji patlaması yaşayabilirsiniz. Alışveriş yapmak, yemek pişirmek veya evi temizlemek gibi hissedebilirsiniz. Aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Doğum çok fazla enerji alacaktır.
Bebeğin aktivitesi
Doğumun başlangıcına yaklaştıkça bebeğiniz daha az hareket edebilir, ancak doktorunuza bildirin. Bazen bir sorunun işareti olabilir.
Kramplar ve sırt ağrısı
Özellikle ilk bebeğinizde bir kasılmayı tanımak zor olabilir. Birçok kadın, alt karın bölgesinde adet krampları gibi hisseden bir şeye sahiptir. Aynı kalabilirler veya gelip gidebilirler. Ayrıca, belinizde kalan veya gelip giden ağrınız olabilir.
Gevşek eklemler
Hamileliğiniz yavaşlarken kendinizi “yürürken” bulursanız, bu yalnızca vücudunuz önünüzdeki işe hazırlanıyor demektir. Gevşeme adı verilen bir hormon, bebeğin geçmesini kolaylaştırmak için pelvisinizin etrafındaki bağları gevşetir.
Su gelmesi
Amniyotik zarın yırtılması (hamilelik sırasında bebeği çevreleyen sıvı dolu kese) siz hastaneye gitmeden önce olabilir. Ani bir sıvı fışkırması veya sürekli sızan bir sıvı damlası gibi hissedilebilir .Sıvı genellikle kokusuzdur ve berrak veya saman rengi görünebilir.” Suyun gelmesi” durumunda, bunun olduğu zamanı, ne kadar sıvı salındığını ve sıvının neye benzediğini yazın, ardından sağlık uzmanınıza bildirin.
Genişleme
Rahim ağzınızın gerilmesi ve açılmasına genişleme denir ve tam genişleme 10 santimetre olmak üzere santimetre olarak ölçülür. Etkilenme ve genişleme, etkili uterus kasılmalarının doğrudan bir sonucudur.
Doğumdaki ilerleme, bebeğinizin vajinadan geçmesine izin vermek için serviksin ne kadar açılıp inceldiği ile ölçülür.
Gerçek Doğum İle Sahte Doğum Arasındaki Fark Nedir?
“Gerçek” doğum başlamadan önce, Braxton Hicks kasılmaları olarak da bilinen “yanlış” doğum sancılarınız olabilir. Bu düzensiz rahim kasılmaları tamamen normaldir ve daha yaygın olarak hamileliğinizin üçüncü üç aylık döneminde olmakla birlikte, ikinci üç aylık döneminizde oluşmaya başlayabilir. Bunlar, vücudunuzun “gerçek doğum” için hazırlanma şeklidir.
Doğumun Başladığını Nasıl Anlarız?
Gerçek doğumda olduğunuzu düşündüğünüzde, kasılmalarınızı zamanlamaya başlayın. Bunu yapmak için, her kasılmanın başladığı ve durduğu zamanı not edin veya birisinin bunu sizin için yapmasını sağlayın. Kasılmalar arasındaki süre, kasılmanın uzunluğunu veya süresini ve kasılmalar arasındaki dakikaları (aralık olarak adlandırılır) içerir.
Hafif kasılmalar genellikle 15 ila 20 dakika arayla başlar ve 60 ila 90 saniye sürer. Kasılmalar, aralarında 5 dakikadan az olana kadar daha düzenli hale gelir.
Aktif doğum (hastaneye gelmeniz gereken zaman) genellikle 45 ila 60 saniye süren ve 3 ila 4 dakika arayla meydana gelen güçlü kasılmalarla karakterizedir.
- Suyunuzun geldiğini düşünüyorsanız
- Kanamanız varsa (lekelenmekten daha fazlası)
- Bebek normalden daha az hareket ediyor gibi görünüyorsa.
- Kasılmalarınız çok rahatsız olduğunda ve bir saattir her 5 dakikada bir geliyorsa.
- Doğum belirtilerinden herhangi birine sahipseniz ancak 37. gebelik haftanıza ulaşmadıysanız.
Bebeğiniz hazır olmadan önce doğuma giriyor olabilirsiniz ve hemen tıbbi yardıma ihtiyacınız olacaktır. Kadın doğum doktorunuzu arayın. Hamilelik öncesinde ve hamilelik başladıktan sonra yapılabilen sağlık sigortanız ile kadın doğum doktorunuzu kendiniz seçin. Anlaşmalı hastanelerden hangisinde doğum yapacağınıza karar verin. Muayenelerde sadece 15TL katılım tutarını ödeyin ve test tetkiklere, normal sezaryen doğuma ek ücret ödemeyin.
Siz de uygun rakamlarla doğum sağlık sigortasından faydalanmak, doğum paketleri hakkında bilgi almak için uzman sağlık ekibimiz ile görüşün. 0(850) 346 1130
Yoruma kapalı.