Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı ile ilgili detaylar yazımızda. Doğum Sağlık Sigortası ile anlaşmalı şirketlerde diyetisyen asistans hizmetine ek ücret ödemeyin! 0850 346 1130

Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı? Hamilelikte sağlıklı beslenmelisiniz.Sağlıklı bir diyet, herhangi bir zamanda sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır, ancak özellikle hamileyseniz veya hamilelik planlıyorsanız hayati önem taşır. Hamilelikte sağlıklı beslenmek bebeğinizin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olacaktır.

Özel bir diyete gitmeniz gerekmez, ancak sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin doğru dengesini elde etmek için her gün çeşitli yiyecekler yemek önemlidir.

“İki kişilik yemeye” Gerek Yok!

Hamileyken, muhtemelen normalden daha aç olduğunuzu fark edeceksiniz, ancak ikiz veya üçüz bekliyor olsanız bile “2 kişilik yemek yemenize” gerek yoktur. Her gün sağlıklı bir kahvaltı yapmaya çalışın çünkü bu, yağ ve şeker oranı yüksek yiyecekleri atıştırmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı beslenmek, sık sık yediğiniz farklı yiyeceklerin miktarını değiştirmek anlamına gelir.

Hamilelikte nişastalı yiyecekler (karbonhidratlar): Nişastalı yiyecekler önemli bir enerji,vitamin ve lif kaynaklarıdır ve çok fazla kalori içermeden tok hissetmenize yardımcı olur. Bunlar ekmek, patates, kahvaltılık tahıllar, pirinç, makarna, erişte, mısır, darı, yulaf, patates ve mısır unu içerir. Rafine nişastalı (beyaz) yiyecekler yerine, kepekli makarna, kahverengi pirinç gibi kepekli veya daha yüksek lifli ürünleri tercih edin.

Hamilelikte protein: Hamilelikte protein, bebeğinizin hücreleri için yapı taşları sağlar ve bebeğinizin cilt, saç, tırnak ve kas geliştirmesine yardımcı olur. Hamilelik sırasında kilonuza, fiziksel aktivite seviyenize ve üç aylık döneme bağlı olarak her gün 60 ila 100 gram proteine ​​ihtiyacınız vardır. Neyse ki et, kümes hayvanları, balık, yumurta, süt, peynir, soya peyniri ve fasulye gibi protein açısından zengin birçok yiyecek arasından seçim yapabilirsiniz.

Hamilelikte süt: Süt, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleri, sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve diğer besinleri içerdikleri için hamilelikte önemlidir. Mümkün olduğunca az yağlı çeşitleri tercih etmelisiniz. Soya içecekleri ve yoğurtlar gibi süt alternatiflerini tercih ediyorsanız, şekersiz, kalsiyum takviyeli versiyonları tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı Bir Hamilelik İçin, Doğum Sağlık Sigortası

Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı? sorusunun cevabını hamile olduğunuzu öğrendiğiniz ilk haftalar itibari ile öğrenmek istersiniz. Süre gelen yeme alışkanlıklarınız değişebilir ve artık tamamen ‘bebeğiniz için’ beslenmeye başlayabililirsiniz. Hamileliğiniz başladıktan sonra Doğum Sağlık Sigortası sahibi olabilir, rutin hamilelik kontrollerinde bebeğinizin ve kendinizin sağlık durumunu oldukça ekonomik rakamlar ile takip edebilirsiniz.

Tercih edeceğiniz sağlık sigortası şirketine göre, diyetisyen asistans hizmetine ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz. Hamilelik rutin kontrollerinde muayenelerde yalnızca 15 TL SGK katılım payı ödemesi yapacağınızı biliyor musunuz? Normal ve sezaryen doğum, oda, refakatçi giderleri ve ayrıca %40′ a varan Devlet Desteği ile Vergi Avantajından da faydalanarak..

Size uygun Doğum Sağlık Sigortası Paketleri hakkında detaylı bilgi ve uygun fiyatlar ile teklif almak için siz de hemen uzman sağlık ekibimiz ile iletişime geçin. 0850 346 1130

Hamilelikte Kaçınılması Gereken Yiyecekler

Hamilelikte kaçınılması gereken bazı yiyecekler de vardır. Bunlar özellikle yağ, şeker veya her ikisi birden yüksek gıdalardır. Şekerli yiyecekler ve içecekler genellikle kalorileri yüksektir ve bu da kilo alımına katkıda bulunabilir. Şekerli yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi aynı zamanda diş çürümesine neden olabilir. Yağların kalorileri çok yüksektir, bu nedenle çok fazla yağlı yiyecekler yemek veya bunları çok sık tüketmek kilo almanıza neden olabilir. Çok fazla doymuş yağ yemek, kanınızdaki kolesterol miktarını artırabilir ve bu da kalp hastalığı geliştirme ihtimalinizi artırır. (Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı?)

Hamilelikte Sağlıklı Atıştırmalıklar

Öğünler arasında acıkıyorsanız, şeker, bisküvi, cips veya çikolata gibi yağ ve / veya şeker oranı yüksek atıştırmalıklar yememeye özen göstermelisiniz. Bunun yerine, daha sağlıklı bir şey seçin, örneğin; küçük sandviçler veya rendelenmiş peynirli pide, yağsız jambon, ton balığı püresi, somon veya sardalye,havuç, kereviz veya salatalık gibi salata sebzeleri,az yağlı, az şekerli meyveli yoğurt, sade yoğurt ,kepekli pide veya sebze çubukları ile humus,kuru kayısı, kuru incir veya kuru erik,sebze ve fasulye çorbaları,küçük bir kase şekersiz kahvaltılık gevrek veya sütlü yulaf lapası,sütlü içecekler,taze meyve,tost veya küçük bir fırında patates üzerinde kuru fasulye gibi. (Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamile Beslenmesi Nasıl Olmalı? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by