Döllenme Nasıl Hissedilir?
Döllenme Nasıl Hissedilir? Hamilelik öncesinde ve hamilelik başladığında Doğum Sağlık Sigortası yaptırın. Muayenelerde 15 TL ödemek için hemen bilgi alın.
Döllenme Nasıl Hissedilir?
Adet gören bazı kadınlar, hamile kaldıkları anda “bildikleri” konusunda kararlıdır ve yerleşmenin bazı erken belirtileriyle geldiği doğrudur. Dikkat edilmesi gerekenler arasında hafif kanama ve hafif kramplar bulunur. Bazen meydana gelen hafif kanama veya lekelenme, yerleşme kanaması olarak adlandırılır. Döllenmiş yumurta rahim astarınıza yapıştığında olur. Yerleşme kanaması tamamen normaldir. Aynı şekilde, herkes bu semptomu yaşamayabilir.
Adet döngünüze bağlı olarak, yerleşme kanaması genellikle adetinizin başlamasını beklediğiniz zaman civarında ortaya çıkar ve bu biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bununla birlikte, yerleşme kanaması tipik adet kanamasından daha hafiftir ve genellikle o kadar uzun sürmez.
Kramplar , döllenmiş yumurtanın rahim astarınıza yapışmasının bir sonucu olarak meydana gelebilecek başka bir yerleşme belirtisidir. Bazıları bu krampları karın, kasık veya alt sırtta hissederken, diğerleri hiç kramp hissetmez. (Döllenme Nasıl Hissedilir?)
Döllenmeden Sonra Ne Olur?
Adet dönemleriniz genellikle saat gibi düzenliyse ve adet tarihinizi bir hafta veya daha fazla kaçırdıysanız, bu döllenmenin gerçekleştiğinin ve hamile olduğunuzun bir göstergesi olabilir.
Hamileliğin ilk belirtilerinin (yorgunluk, mide bulantısı ve ağrılı veya şişmiş göğüsler gibi) altıncı hafta civarında ortaya çıktığını unutmayın, bu nedenle hemen hamile olup olmadığınızı anlayamazsınız. Hamileliğinizi kesinleştirmek için hamilelik testi yaptırmalısınız.
Bununla birlikte, çoğumuzun düzensiz adet döngüsüne sahip olduğunu akılda tutmakta fayda var, bu durumda adet gecikmesi mutlaka hamileliği göstermeyebilir. Düzensiz adet döngüsü çok yaygındır ve belirli ilaçları almak veya polikistik over sendromu, yeme bozuklukları veya diyabet gibi tıbbi durumlara sahip olmak gibi birçok nedenden dolayı olabilir. (Döllenme Nasıl Hissedilir?)
Döllenmenin Gerçekleştiğini Hissedebileceğiniz Bazı Erken Hamilelik Belirtileri
- Şişmiş ve hassas göğüsler ve meme uçları: Hamile kaldıktan yaklaşık bir ila iki hafta sonra, vücudunuzda meydana gelen hormon değişikliklerinin bir sonucu olarak ağrıyan göğüsler ve hassas meme uçları yaşayabilirsiniz. Göğüsler ayrıca daha önce olduğundan daha ağır veya dolgun hissedebilir. Bu durumda, daha az kısıtlanmış hissetmek için daha gevşek bir sutyen veya balensiz bir sutyen giymek isteyebilirsiniz.
- Yorgunluk: Hamilelik yorgunluğu, gebe kaldıktan bir hafta sonra ortaya çıkabilecek yaygın bir semptomdur ve bunun bilimsel bir nedeni vardır. Vücudunuz, hamileliğinizi sürdürmeye yardımcı olan ve göğüslerinizdeki süt üreten bezlerin büyümesini destekleyen hormon olan daha fazla progesteron üretmek için aşırı hızdadır. İnanılmaz bir şekilde, vücudunuzdaki toplam kan hacmi de büyüyen fetüse besin sağlamak için artar. Bu yüzden hamilelikte yorgunluk normaldir.
- Baş ağrıları: Hormonlardaki ani artış, vücudunuz uyum sağlarken baş ağrısına neden olabilir.
- Mide bulantısı ve/veya kusma: Mide bulantısı hamilelik sırasında yüzde 80 kadını etkileyen bir faktördür. “Sabah bulantısı” terimi oldukça yaygın olmasına karşın, günün herhangi bir noktasında ortaya çıkabilir. Kusma olmaksızın bulantı dalgaları da yaygındır. Bazen hamilelik boyunca devam edebilir. (Döllenme Nasıl Hissedilir?)
- Yiyeceklerden tiksinme veya aşerme: Bazı yiyeceklerden aniden hoşlanmama veya diğerleri için şiddetli istek duyma, yaygın bir hamilelik belirtisidir. Aşermeler ve isteksizlikler tüm hamileliğiniz boyunca sürebilir veya baştan sona değişebilir.
- Ruh hali değişimleri: Hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler de yoğun ruh hali değişimlerine neden olabilir. Genellikle hamile kaldıktan birkaç hafta sonra başlarlar.
- Sık idrara çıkma ihtiyacı: Bu dönemde kan hacminiz artar ve böbreklerinizin daha fazla sıvı işlemesine neden olur ve bu da daha fazla idrar oluşturur. (Döllenme Nasıl Hissedilir?)
- Hazımsızlık: Erken hamileliğin hormonal değişiklikleri sizi şişkin hissettirebilir.
- Kabızlık: Sürekli değişen hormonlar nedeniyle sindirim sisteminiz yavaşlayabilir ve bu da kabızlığa neden olabilir. Diyetinizde yeterli meyve ve lif olmasını sağlayarak kabızlık sorunlarına yardımcı olabilirsiniz.
- Burun tıkanıklığı: Artan hormonlar ve kan hacmi, nazal mukoza zarlarınızı şişirir ve kanamaya daha yatkın hale getirir. Çoğu ilaç hamilelik sırasında kullanılamasa da, ilaçsız tuzlu su spreyi burun tıkanıklığını biraz olsun rahatlatabilir. (Döllenme Nasıl Hissedilir?)
Doğum Sağlık Sigortası ile Kadın Doğum Muayenesi
Bebek sahibi olmaya çalışıyorsanız ve adet görmediyseniz, yapılacak ilk şey hamilelik testi yaptırmaktır. Sonuç ne olursa olsun, kadın doğum uzmanından randevu almanızı öneririz. Hamile olduğunuzu onaylayabilir veya adetinizin gecikmesine neyin sebep olduğunu anlayabilirler.
Doğum sağlık sigortası ile hamile kalmadan önce de sağlık sigortası sahibi olabilirsiniz, hamileyken de..
- Hamileliğiniz boyunca olmanız gereken SGK kapsamındaki muayeneleriniz doğum sağlık sigortasıyla karşılanır, siz ise yalnızca 15 TL SGK katılım payı ödersiniz.
- Muayenelerde SGK kapsamındaki test, tahlil ve tetkikler sağlık sigorta ile karşılanır. Bu testler için herhangi bir ek ödeme yapmazsınız.
- Doğum eyleminiz sigorta teminatı kapsamındadır. Normal ve sezaryen doğum ile epidural anestezi giderleri de dahil olmak üzere doğum ile ilgili sağlık giderleriniz poliçe ile %100 karşılanır.
- Sağlık sigortalarında devlet destekli vergi avantajı bulunmaktadır. (Döllenme Nasıl Hissedilir?)
Yıllık uygun primler ile, taksitli ödeme kolaylığından faydalanarak Sağlık Sigortası sahibi olmak için siz de hemen bizi arayın.
Yoruma kapalı.