Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?
Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer? Hamilelik başlamadan Sağlık Sigortası yaptırın, rutin muayenelerde sadece 15 TL ödeyin. Detaylı bilgi için arayın. 0(850) 346 1130
Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?
Yerleşme kanaması ne kadar sürer sorusunu anne adayları sıklıkla sormaktadır. Yerleşme kanaması sadece birkaç saat ila üç tam gün arasında sürmelidir. Yaşadığınız kanama parlak veya koyu kırmızı kansa, üç günden fazla sürüyorsa ve pedleri/tamponları dolduran tam bir akışsa, yerleşme kanaması yaşamanız pek olası değildir.
İlk hamileliklerini geçiren kadınlar, daha önce hamilelik yaşamış kadınlara göre muhtemelen biraz daha fazla lekelenecek veya kanayacaklardır. (Diş etinin diş ipi ile temizlenmesine benzer çünkü ilk defa diş eti çizgisi şiddetlenir, daha fazla kanar, sonraki seferlerde kanama azalır.)
Ancak adet döngünüz normalden kısaysa (ortalama 3 gün), ped veya tampon doldurmadıysanız, kırmızıdan daha pembemsi/ kahverengimsiyse ve normalden daha az krampınız varsa yerleşme kanaması oluyor olabilirsiniz. (Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?)
Yerleşme Kanaması Neden Olur?
Hamile kaldıktan yaklaşık 10-14 gün sonra (sperm yumurta ile birleştiğinde), embriyo kendini rahim duvarına yerleştirecektir. Bu hareket rahim duvarındaki bazı kan damarlarını parçalayabilir ve bir miktar kanamaya neden olabilir.
Adet dönemi, yumurtlamadan yaklaşık 11-14 gün sonra (bir yumurta salındığında ve gebe kalmanın mümkün olduğu zaman) meydana gelir, bu da ikisinin sıklıkla birbiriyle karıştırılmasının bir başka nedenidir. Bazı kadınlar, adetlerinin birkaç gün erken olduğuna inanabilir. Yerleşme kanaması tipik olarak beklenen adet döneminden önceki hafta içinde olur.
Kadınlar normal adet akışının nasıl olduğunu bilirler ve herhangi bir yeni ilaç (doğum kontrolü ve acil kontraseptifler dahil) kullanmadıkları veya stres seviyelerinde bir değişiklik olmadığı sürece, adet kan akışı, rengi ve kıvamı normaldir ve genellikle tüm aylarda aynıdır. Bu nedenle, bu daha açık pembe lekelenme meydana geldiğinde, biraz yersiz görünecektir.
*Hamile kalmaya çalışırken yerleşme kanamasını izlemek iyidir, ancak birçok kadın, hamile kalmış dahi olsa yerleşme kanaması yaşamaz veya fark etmez. (Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?)
Yerleşme Kanaması Endişeleri
Yerleşme kanaması endişe kaynağı olmamalı ve gelişmekte olan bebek için gerçek bir risk oluşturmamalıdır . Adet gecikmenizden birkaç gün sonra kanama veya lekelenme yaşarsanız, yerleşme kanaması olma ihtimali yoktur. Gerçek gebelik endişeleri nadiren implantasyondan kaynaklanır ve genellikle adet gecikmesinden sonra ortaya çıkar.
Hamilelik sırasında bu implantasyon sonrası hafif kanama normal kabul edilmese de, oluşmasının birkaç ana nedeni vardır:
- Rahim ağzı tahrişi (özellikle jinekolog muayenelerinden sonra)
- İlişkiden kaynaklanan tahriş
- Ağır veya aşırı kaldırma veya egzersiz/efor
- Vajinal enfeksiyon
Lekelenme/kanama (yerleşme kanaması dışında) yaşayan kadınların en az %50’si normal ve sağlıklı bir hamilelik geçirmeye devam edecektir. (Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?)
Hamilelik Başlamadan Doğum Sağlık Sigortası Yaptırılabilir Mi?
Doğum Sağlık Sigortası genelde hamilelik başladıktan sonra yapılan bir sigorta sanılmaktadır lakin hamilelik başlamasından hemen önce doğum teminatının dahil olduğu sağlık sigortalarından yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanıza doğum teminatı ekletebilir ve hamilelik sürecinizden önce sağlık sigortası yaptırabilir, istediğiniz anlaşmalı hastanenin SGK ile anlaşmlaı bölümlerinde kullanabilirsiniz.
Henüz hamilelik süreci başlamamış ancak hamilelik planlayan bir anne adayıysanız; 12 ay, 6 ay, 3 ay ve 2 ay bekleme süreli doğum sağlık sigortaları ile sağlık sigortası avantajlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. Doğum sağlık sigortası ile hamileliğiniz boyunca rutin bir şekilde yaptırmanız gereken muayeneler ve bu muayenelerin içinde yapılması gereken SGK kapsamındaki testler, tahliller ve tetkikler sağlık sigortası kapsamındadır. Ayrıca doğum sağlık sigortaları devlet desteklidir. Bu devlet sayesinde ödemeniz gereken poliçe tutarının yaklaşık %20’lik bir kısmı devlet desteği ile geri ödenir.
Hangi Durumlarda Kadın Doğum Doktorunuzu Aramalısınız?
Uzamış kanama, özellikle hamilelik sırasında daha ciddi bir şeyin işareti olabilir. Molar gebelik veya düşük iki endişe kaynağıdır, bu nedenle kadın doğum doktorunuzu ziyaret ettiğinizde, onları mevcut veya son kanama (özellikle ağır ise) ve ayrıca yaşadığınız diğer semptomlar hakkında bilgilendirmeniz gerekir.
İlk üç aylık döneminizde, sağlık uzmanınıza herhangi bir lekelenme hakkında bilgi verdiğinizden emin olun. İkinci veya üçüncü üç aylık dönemlerinizdeki herhangi bir lekelenmeyi kadın doğum uzmanınıza bildirin. Hamileliğinizin herhangi bir noktasında ağır kanama yaşarsanız mutlaka kadın doğum doktorunuz ile görüşün. (Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?)
Mide bulantısı/kusma, baş dönmesi, karın ağrısı (özellikle tek taraflı ağrı) olan kadınlar için dış gebelik yaşıyor olabilirsiniz , bu nedenle hemen doktorunuzu bilgilendirin. Hamilelikte kramplar normaldir, ancak kramplar sırasında ağrı seviyesi artarsa doktora başvurulması önerilir.
Hangi tür kanamanız olduğundan emin değilseniz, hamilelik testi yapmadan önce kanama/lekelenme durduktan sonra üç gün beklemenizi öneririz. Çoğu zaman, adet gecikmesinden önce veya yerleşme kanaması sırasında hamilelik testi yaptırmak, testlerin kesin sonuçlar vermesi için çok erkendir. İdeal olarak, sonuçların daha doğru olması gerektiğinden, lekelenme veya adet gecikmesinden sonra test yapmak için bir hafta beklemek doğru zamandır. (Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer?)
Yoruma kapalı.