Bebek Kaç Günde Oluşur?
Bebek Kaç Günde Oluşur? Doğum Sağlık Sigortası ile hamilelik boyunca sağlık giderlerinizi ekonomik rakamlara mal edin. Bebeğinize Çocuk Sağlık Sigortası yaptırın.
Bebek Kaç Günde Oluşur?
Hamilelik, bir yumurtanın bir sperm tarafından döllenmesi ile başlar. Yaklaşık dokuz ay boyunca hamile bir kadının vücudu, döllenmiş yumurtanın bir fetüse dönüşebileceği koruyucu ve besleyici bir ortam sağlar. Hamilelik, bebek doğduğunda doğumla sona erer. (Bebek Kaç Günde Oluşur?)
Adet döngüsü düzenli olan bir kadında adet akışında en az bir hafta gecikme varsa hamile olma olasılığı yüksektir. Bazen, bu şüphe, bazı tipik semptomların varlığında bile ortaya çıkabilir. Bunlar arasında:
- Şişkin ve hassas göğüsler
- Mide bulantısı ve bazen kusma
- Sık idrara çıkma ihtiyacı
- Olağandışı yorgunluk
- İştahtaki değişiklikler
Hamileliğin Hesaplanması
Evde yapılan gebelik testlerinin sonuçları yaklaşık %97 güvenilirdir. Sonuç negatifse, ancak kadın hala hamile olduğundan şüpheleniyorsa, birkaç gün sonra tekrarlaması gerekir. İlk testin erken yapılmış olması mümkündür.Evde yapılan gebelik testi sonucu olumluysa, sonucu doğrulamak için başka bir hamilelik testi yapacak olan kadın doğum doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Doktorunuzun yapacağı test %99 doğrudur. (Bebek Kaç Günde Oluşur?)
Bir fetüsle normal gebeliğin ilk 60 günü boyunca, kandaki insan koryonik gonadotropin seviyesi yaklaşık iki günde bir ikiye katlanır. Hamilelikte, bu seviyeler hamileliğin iyi ilerlediğini değerlendirmek için ölçülür. Doğum tarihini belirlemenin en doğru yöntemi , özellikle ilk 12 hafta içinde yapılırsa ultrasondur.
Bebeğin Oluşum Evreleri
Tipik olarak, yumurtalıklar adetin başlamasından yaklaşık iki hafta sonra bir yumurta (yumurtlama) bırakır ve genellikle bundan kısa bir süre sonra döllenme meydana gelir. Sonuç olarak, embriyonun yaşını hesaplamak için geleneksel olarak hamileliğe atanan hafta sayısından yaklaşık iki hafta çıkarmak gerekir. Yani dört haftalık hamile olan bir kadının rahminde iki haftalık embriyo bulunur. Kadının adeti düzensiz ise bu fark aşağı veya yukarı olmak üzere iki hafta değişir. (Bebek Kaç Günde Oluşur?)
Bir spermin yumurtaya nüfuz etmesi döllenmeyi sağlar. Fallop tüplerinin kirpik benzeri astarı, döllenmiş yumurtayı (zigot) tüp yoluyla rahme doğru iter. Zigot hücreleri, fallop tüpü boyunca uterusa doğru ilerlerken tekrar tekrar bölünürler. Zigot 3-5 gün içinde rahme girer. Rahim boşluğunda hücreler, blastosist adı verilen içi boş küresel bir yapının görünümünü alarak bölünmeye devam eder. Blastosist, döllenmeden yaklaşık 6 gün sonra rahmin duvarına yerleşir.
Döllenmeden yaklaşık 6 gün sonra blastosist, genellikle üst kısımda, rahmin astarına yapışır. Yerleşme adı verilen bu işlem 9-10 gün içerisinde tamamlanır. Gelişimin bir sonraki aşaması, rahmin bir tarafında büyüyen embriyodur. Bu aşama, vücudun iç organlarının ve dış yapılarının çoğunun oluşumu ile karakterizedir. Çoğu organ, döllenmeden yaklaşık 3 hafta sonra, yani hamilelikten 5 hafta sonra oluşmaya başlar (doktorlar hamileliği genellikle döllenmeden 2 hafta önce meydana gelen son adetin ilk gününden itibaren tarihlendirirler).
Döllenmeden sonraki sekizinci haftanın sonunda (gebeliğin on haftası), embriyo fetüs olarak kabul edilir. Bu aşamada zaten oluşturulmuş yapılar büyür ve gelişir. İşte hamilelikte bazı önemli anlar:
12. hamilelik haftasında: Fetüs tüm rahmi kaplar.
yaklaşık 14 hafta içinde: Cinsiyet belirlenebilir.
yaklaşık 16-20 hafta içinde: Genellikle kadın fetüsün hareketlerini hissedebilir. Önceki gebelikleri olan kadınlar, genellikle ilk gebeliklerine sahip olanlardan yaklaşık iki hafta önce hareket hissederler.
yaklaşık 24 hafta içinde: Fetüsün rahim dışında hayatta kalma şansı vardır.
Olgunlaşma süreci doğum anına kadar devam eder. Yeni hücreler hamilelik boyunca ve doğumdan sonraki yaşamın ilk yılında beyinde birikir. (Bebek Kaç Günde Oluşur?)
Hamileyken Doğum Sigortası Ne Zaman Yapılır?
Anne adaylarımızın büyük çoğunluğu hamileliklerini bebekleri 4 ila 6 haftalıkken öğrenirler. Sonrasında hastane ve doktor arayışlarında bize ulaşan anne adaylarımıza 20’den fazla anlaşmalı şirketimiz ile en avantajlı hastane fiyatları için yardımcı oluruz.
9 aylık hamilelik sürecinizde;
- Doktor muayenelerinizi
- SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamındaki rutin hanilelik test ve tetkiklerinizi
- Tek kişilik oda ve refakatçi giderinizi
- Doktorunuzun gerekli görmesi durumunda doğumda 2 geceye kadar hastane yatışınızı
- Bebeğinizin doğumdan sonraki kattaki ilk işlemlerini Doğum Sağlık Sigortası karşılar.
Doğum Sağlık Sigortasını hamileliğinizi öğrendiğiniz ilk haftalarda yaptırabildiğiniz gibi, hamileliğinizin istediğiniz haftasında sahip olabilirsiniz. Hamileliğin ilk haftalarında sağlık sigortası satın almak hastane doktor değişikliği, vergi avantajı gibi artılarla hamileliğinizi konfor içerisinde yaşamanızı sağlar. (Bebek Kaç Günde Oluşur?)
Bebeğinize Sağlık Sigortası Yaptırın
Yeni doğan bebeklerin ve 18 yaş altı çocuklarınız için iki farklı tipte sağlık sigortası satın alabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile anlaşması olan özel hastanelerde ek fark ücret ödeme yapmadan hizmet alabildiğiniz sağlık sigortası türüdür. Seçtiğiniz özel hastanenin SGK anlaşmalı pediatri doktorundan randevu alabilir, test ve tetkikleriniz için artı bir ücret ödemeden sadece 15TL katılım payı ile sağlık giderlerinizi ekonomik rakamlara mal edebilirsiniz. Çocuk sağlık sigortası satın alarak, normalde birkaç hastane ziyaretinizde ödeyeceğiniz tutara, 1 yıl içinde kullanabileceğiniz muayene hakları ile avantajlardan faydalanmış olursunuz.
Çocuğunuzun sağlığını güvence altına almak için bizimle iletişime geçin. 0(850) 346 1130 hatlı numaradan bize ulaşabilir, farklı birçok ürün içeriği için detaylı bilgi alabilirsiniz. (Bebek Kaç Günde Oluşur?)
Yoruma kapalı.