Bebek Oluşumu Belirtileri
Bebek Oluşumu Belirtileri için yazımızı okuyun. Doğum Sağlık Sigortası detaylı bilgisi için bizi arayın. 0(850) 346 1130
Bebek Oluşumu Belirtileri
Bazen vücudunuzun size gönderdiği sinyalleri yorumlamak zordur. Bebek oluşumu belirtileri yaşadığınızdan şüpheleniyorsanız, bunu doğrulamak konusunda endişeli olabilirsiniz. Hamile olup olmadığınızı bilmiyorsanız, evde bir hamilelik testi ile teyit edebilir ve ardından kadın doğum uzmanınız ile görüşebilirsiniz. (Bebek Oluşumu Belirtileri)
Hamilelik öncesi doğum paketi ile muayenelerde sadece 15 TL ödersiniz. Hamileyseniz rutin hamilelik test ve tetkikleri için özel hastanelerde ek ücret ödemezsiniz.
Bebek Oluşumu İlk Belirtiler
Her hamilelik benzersizdir, ancak bazı hamilelik belirtilerini ilk adet gecikmesinden önce bile yaşayabilirsiniz. Hamile olup olmadığınızı kontrol edin ve hamileliğin ilk belirtilerinden bazılarını keşfedin:
- Adet gecikmesi. Bebek oluşumun ilk belirtilerinden biri ilk adetsizliktir, ancak adet döngünüz düzensizse bu belirti yanıltıcı olabilir.
- Yerleşme kanaması. Döllenmiş yumurtanın endometriuma yerleşmesiyle oluşan yerleşme kanaması olabileceğinden, kanama gebeliğin ilk belirtilerinden biri olabilir.
- Kasık ağrısı. Bazı hamile kadınlar ilk üç aylık dönemde hafif rahim krampları yaşarlar. Alt karnınızı rahatlatmak için sıcak su torbasını bir havluya sarın ve karnınızın üzerine koyun veya ılık bir banyo yapın. (Bebek Oluşumu Belirtileri)
- Yüksek vücut sıcaklığı. Hamileliğin yüksek hormon seviyeleri ve artan metabolizma, çekirdek vücut sıcaklığınızı artırabilir, bu nedenle normalden biraz daha sıcak olabilirsiniz.
- Taşikardi. Hormonal değişiklikler de çarpıntıya neden olabilir, ancak birkaç saniyeden uzun sürerse veya sık sık meydana gelirse, bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için bir sağlık uzmanına başvurun.
- Ruh hali değişikliği. Hamile olduğunuzu öğrenmek büyük bir meseledir ve duygularınızın neşe ve heyecandan endişe ve kafa karışıklığına dönüşmesi normaldir.
- Şişkinlik ve kabızlık. Sindirim sistemi yavaşlar ve şişkinlik (dönem başındakine benzer) ve kabızlık yaşayabilirsiniz. Lif bakımından zengin yiyecekler yiyin, bol su için ve mümkünse her gün biraz egzersiz yapın.
- Midede yanma hissi. Hamilelik sırasında mide suyunun yemek borusuna ulaşmasını engelleyen kasların gevşeme eğilimi göstermesi nedeniyle oluşur. (Bebek Oluşumu Belirtileri)
- Sivilcelenme. Ciltte aşırı sebum (yağ) üretimi hamilelik sırasında sivilcelere neden olabilir.
- Baş dönmesi. Hipoglisemi, stres ve yorgunluk baş dönmesi veya zayıf hissetmenize neden olabilir.
- Kilo almak. Bazı kadınlar hamileliğin ilk aylarında yaklaşık 0,5 ila 2 kg alırlar, ancak doktorunuz hamilelik sırasında sizin için sağlıklı kilo alımının ne olduğunu size söyleyebilecektir .
- Burun tıkanıklığı. Hamileliğin erken döneminde, burundaki mukoza zarları şişer, kurur ve kolayca kanar.
- Baş ağrısı Baş ağrısı, hamileliğin ilk semptomlarından biri olabilir ve artan östrojen seviyelerine bağlıdır. Ayrıca stres veya yorgunluktan kaynaklanabilen gerilim tipi baş ağrıları da yaşayabilirsiniz.
- Sık idrara çıkma ihtiyacı. Normalden daha sık idrara çıkmak, böbrekler mesaneye giden daha fazla sıvıyı işlediğinden hamilelik belirtisi olabilir. (Bebek Oluşumu Belirtileri)
- Hassas ve şiş göğüsler. İlk başta göğüsleriniz daha hassas olabilir ve boyut olarak büyüyebilir, ancak vücudunuz hormonal değişikliklere uyum sağladıkça rahatsızlık azalabilir.
- Mide bulantısı. Bu, genellikle gebe kaldıktan yaklaşık bir ay sonra ortaya çıkan klasik bir hamilelik belirtisidir. Bazı kadınlar sadece sabahları değil, günün diğer saatlerinde mide bulantısı hisseder ve hiç mide bulantısı hissetmeyen kadınlar vardır.
- Belirli yiyeceklere karşı istek veya isteksizlik ve kokulara karşı hassasiyet. Gebeliğin ilk belirtileri, tat, koku ve aşerme algısındaki değişiklikleri de içerir. (Bebek Oluşumu Belirtileri)
- Yorgunluk. Özellikle ilk zamanlarda hamile kadınların yorgun olması normaldir.
- Cilt değişiklikleri. Meme uçlarınızın etrafındaki derinin koyulaşması, yüzünüzdeki koyu lekeler veya göbek ile kasıklarınız arasında koyu bir çizginin görünümü gibi cilt pigmentasyonunda değişiklikler fark edebilirsiniz.
Hamileyken Doğum Sağlık Sigortası Yaptırmanın Avantajları
Bir bebek beklediğinizi düşünüyorsanız, bunu evde hamilelik testi ile onaylayabilirsiniz. Hamileliğin erken belirtilerinden herhangi birini yaşıyorsanız, test sonucu negatif olsa bile hamile olabilirsiniz. Bir hafta bekleyin ve testi tekrarlayın. Sonuç pozitifse, hamileliği doğrulamak için bir sağlık uzmanından randevu alın. Hamileliğinizin neresinde olduğunuzu öğrenmek için son tarih hesaplayıcımızı da kullanabilirsiniz .
Hamileliğiniz kesinleştikten sonra, rutin kontroller, test ve tetkikler, doğumunuzu da kapsayan bir sağlık sigortası sahibi olabilirsiniz. Doğum Sağlık Sigortası ile;
- Türkiye genelinde anlaşmalı hastaneler arasında tercih yapabilirsiniz ve gerekmesi durumunda hastane değiştirebilirsiniz.
- Aynı durum kadın doğum doktorunuz için de geçerlidir.
- Doğumunuza kadar kullanabileceğiniz muayene hakkınızın içerisinde yapılacak test ve tetkikler sağlık sigortası ile karşılanır.
- Doğum eyleminde 2 geceye kadar hastanede yatışınız, oda ve refakatçi giderleriniz doğum sağlık sigortası teminatları içerisindedir.
- Sağlık sigortalarında devlet desteği ile gelirinize göre %15 ile %40 arasında değişen oranlarda vergi avantajından faydalanırsınız.
Yoruma kapalı.