Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?

Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar? Doğum Sağlık Sigortası ile hamilelik haberinizle birlikte sağlık hizmetlerinden avantajlarla yararlanmak için bizi arayın. 0(850) 346 1130

Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?

Vücudunuz her ay iki yoldan biriyle sona erebilecek bir üreme döngüsünden geçer. Ya regl olacaksınız ya da hamile kalacaksınız. Bu döngü, üreme yıllarınız boyunca, ergenlik çağından 50 yaş civarındaki menopoza kadar sürekli olarak gerçekleşir.

Hamilelikle biten bir döngüde birkaç adım vardır. İlk olarak, bir grup yumurta yumurtlama için yumurtalıktan ayrılmaya hazırlanır. Yumurtalar, folikül adı verilen küçük, sıvı dolu kistlerde gelişir. Bu folikülleri her olgunlaşmamış yumurta için küçük kaplar olarak düşünün. Bu yumurta grubundan biri olgunlaşacak ve döngü boyunca devam edecektir. Bu folikül daha sonra gruptaki diğer tüm folikülleri baskılar. Diğer foliküller bu noktada büyümeyi durdurur. (Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?)

Olgun folikül şimdi yumurtayı yumurtalıktan açar ve serbest bırakır. Bu yumurtlamadır. Yumurtlama genellikle bir sonraki adet döneminiz başlamadan yaklaşık iki hafta önce gerçekleşir. Genellikle aylık döngünüzün ortasındadır.

Yumurtlamadan sonra, açılan folikül, korpus luteum adı verilen bir yapıya dönüşür. Bu, progesteron ve östrojen hormonlarını salgılar. Progesteron, rahim zarının hazırlanmasına yardımcı olur. Bu astar, döllenmiş bir yumurtanın gelişmek için yerleştiği yerdir. Bir döngü sırasında hamile kalmazsanız, bu astar, adet döneminiz boyunca dökülen şeydir.

Ortalama olarak, döllenme, son adet döneminizden yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşir. Sperm yumurtaya girdiğinde, diğer spermlerin girmesini önlemek için yumurtanın protein kaplamasında değişiklikler meydana gelir.

Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar? sorusunun cevabı tam da buradadır. Döllenme anında bebeğinizin cinsiyeti de dahil olmak üzere genetik yapısı tamamlanmıştır.

Hamile Kaldıktan Hemen Sonra Ne Olur?

Döllenmeden 24 saat sonra yumurta hızla birçok hücreye bölünmeye başlar. Döllenmeden sonra yaklaşık üç gün boyunca fallop tüpünde kalır. Daha sonra döllenmiş yumurta, fallop tüpünden yavaşça rahme geçerken bölünmeye devam eder. Sonraki evre rahime yapışmaktır. Buna yerleşme (implantasyon) denir.

Ancak yerleşme sırasında döllenmiş yumurta (blastosit), önce  koruyucu kılıfından çıkar. Blastosit endometrium ile temas ettiğinde, blastositin bağlanmasına yardımcı olmak için iki hormon alışverişi yapar. Bazı kadınlar, yerleşmenin gerçekleştiği bir veya iki gün içinde lekelenme (hafif kanama) fark eder. Bu normaldir ve endişelenmeniz gereken bir şey değildir. Bu noktada rahminiz kalınlaşır ve serviks (rahim ve doğum kanalı arasındaki açıklık) bir mukus tıkacı ile kapatılır. (Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?)

Üç hafta içinde, blastosit hücreleri sonunda küçük bir top veya bir embriyo oluşturur. Bu zamana kadar, ilk sinir hücreleri oluşmuştur.

Gelişmekte olan fetüsünüz, hamileliğin ilk birkaç haftasında birkaç isim değişikliğinden geçmiştir. Genellikle, döllenmeden gelişimin sekizinci haftasına kadar olan bir embriyo olarak adlandırılır. Sekizinci haftadan sonra doğana kadar buna fetüs denir.

Hamile Olduğumu Ne Kadar Erken Anlayabilirim?

Hamileliğinizden itibaren kanınızda insan koryonik gonadotropin (hCG) hormonu bulunacaktır. Bu hormon, plasentayı oluşturan hücreler tarafından oluşturulur. Aynı zamanda hamilelik testinde tespit edilen hormondur . Bu hormon baştan beri orada olsa da, vücudunuzda oluşması zaman alır. HCG’nin hamilelik testleriyle tespit edilebilecek kadar artması genellikle son adetinizin ilk gününden itibaren üç ila dört hafta sürer. (Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?)

Doğum Sağlık Sigortası’nı Ne Zaman Yaptırabilirim?

Çoğu anne adayı, evde hamilelik testi pozitif çıkana kadar kadın doğum doktorundan randevu almaz. Ancak hamilelik öncesi yollık kontrollerle kadın doğum bölümünü ziyaret etmek oldukça önemlidir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile, hamileliğinizden önce sağlık sigortası sahibi oabilir ve anlaşmalı bölümlerde ( dahiliye,kulak burun boğoz ve kadın hastalıkları ve doğum bölümü gibi) tamamlayıcı sağlık sigortasını kullanabilirsiniz. İlk randevunuzu planlamak için hamilelik testi pozitif çıktıktan sonra sağlık uzmanınızı aramak en iyisidir. (Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?)

Eğer hamilelik öncesi sağlık sigortası sahibi olmadıysanız geç kalmadınız. Doğum sağlık sigortası ile, hamilelik haberinizden sonra da doğumunuzu karşılayan bir sağlık sigortası sahibi olabilirsiniz. Doğum sağlık sigortası;

Türkiye genelinde anlaşmalı hastanelerde sağlık hizmeti almanızı sağlar.

Muayenelerde sadece 15 TL katılım payı ödemenizi sağlar.

Hamilelikte yapılan rutin test ve tahliller için hastaneye ek ücret ödememenizi sağlar.

Normal doğum ve sezaryen doğum, oda refakatçi ve hastane yatışınızda ek/fark ücret ödememenizi sağlar.

Bebeğinizin doğumdan sonra ilk muayenesi için, topun kanı, koruyucu aşısı gibi işlemleri için ek ücret ödememenizi sağlar.

Devlet desteği ile vergi avantajı sağlar ve poliçe tutarınızın ortalama %20’lik kısmını geri almanızı sağlar.

Siz de Doğum Sağlık Sigortası sahibi olmak için uzman sağlık ekibimiz ile görüşün. Avantajlardan faydalanın. (Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Bebek Oluşumu Ne Zaman Başlar? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by