Bebeklerde Nistagmus

Bebeklerde Nistagmus Nedir? Çocuk sağlık sigortası sahibi olarak sağlık giderlerinizi ekonomik rakamlara mal edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Bize Arayın. 0(850) 346 1130

Bebeklerde Nistagmus

Nistagmus, gözlerin ritmik, tekrarlayan ve istemsiz bir hareketidir. Genellikle bir yandan diğer yana, ancak bazen yukarı ve aşağı veya dairesel bir hareket halindedir. Her iki göz birlikte veya birbirinden bağımsız olarak hareket edebilir. Nistagmuslu bir bebek, gözlerin bu hareketi üzerinde hiçbir kontrole sahip değildir.

Bebeklerde nistagmusun 5.000 doğumdan birinde meydana geldiği tahmin edilmektedir ve tipik olarak 6 hafta ile 6 ay arasında ortaya çıkar, ancak durum travma, katarakt ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer nedenlere bağlı olarak daha sonra bebeklik ve çocukluk döneminde de gelişebilir. (Bebeklerde Nistagmus)

Nistagmusun Sebebi Nedir?

Erken başlangıçlı nistagmus çok küçük bebeklerde görülecektir. Konjenital nistagmus olarak da adlandırılabilir. Edinilmiş nistagmus, durumun daha sonra çocuklukta ortaya çıkmasıdır.

Durum, göz veya beyindeki gelişimsel bir sorundan veya ikisi arasındaki yoldan kaynaklanabilir. Bazen duruma felç veya kafa travması neden olabilir. Bu durumdaki çocukların çoğunluğunun başka bir sağlık sorunu yoktur. Nedeni bilinmediğinde buna idiyopatik denir. Bazı nistagmus formları kalıtsal olabilir. (Bebeklerde Nistagmus)

Nistagmusun Belirtileri Nelerdir?

Bir çocuğun nistagmuslu olduğunun en belirgin işareti, gözlerinin veya gözlerinin rastgele hareket etmesidir. Çocuk bunun farkında olmayabilir. Nistagmuslu bebekler genellikle daha zayıf görme ve denge sorunları yaşarlar. Ayrıca hızlı hareketleri takip etmekte zorlanırlar.

Nistagmus Nasıl Teşhis Edilir?

Durum çeşitli göz testleri ile teşhis edilebilir. Bunlar, normal bir görme testi ve göz hareketlerinin izlenmesini içerecektir. Nistagmus, gözlerin hareket yönüne, ne kadar uzağa ve ne sıklıkta hareket ettiğine göre tanımlanır. Her iki göz birlikte veya birbirinden bağımsız olarak hareket edebilir. (Bebeklerde Nistagmus)

Nistagmus Nasıl Tedavi Edilir?

Nistagmusun tedavisi yoktur. Uzun veya uzağı görememe gibi görme sorunları, nistagmuslu kişilerde yaygındır. Gözlükler durumu iyileştirmez, ancak görme bozukluğunu azalmaya yardımcı olabilir.

Büyük baskılı kitaplar yardımcı olabilir ve özellikle okumayı öğrenen çocuklar için faydalı olacaktır. Soruların okunması biraz daha uzun sürebileceğinden okul sınavlarında ekstra zamana ihtiyaç duyulabilir.

Genellikle göz hareketinin azaldığı bir ‘boş nokta’ vardır. Bu bazen başın garip bir açıyla tutulmasını gerektirebilir, ancak görüşü iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Bazen garip baş duruşunu azaltmak için gözler ameliyat edilebilir.

Görme kalitesini artırmak için belirli nistagmus türleri üzerinde ameliyat yapılmasını öneren bazı otoriteler vardır. Bu tür prosedürler gerçekleştirilmeden önce göz hareketi kaydıyla belirli katı kriterlerin karşılanması gerekir. (Bebeklerde Nistagmus)

Kontakt lensler nistagmusta kullanılabilir ve bazen gözlükten daha iyi görme kalitesine sahip olabilir.

Nistagmusun şiddetini azaltmak için kullanılan ilaçlarla değişken başarı kaydedilmiştir. Ne yazık ki, bu ilaçların kullanımı, çoğu aslında nistagmusun kendisinden daha kötü olan yan etkileri nedeniyle sıklıkla sınırlıdır. Botulinum toksini, şiddetli, inatçı osilopsisi (görsel dünyalarının sallandığı hissi) olan bazı kişiler için faydalıdır.

Tedaviden Sonra Ne Olur?

Her nistagmus vakasının şiddeti ve semptomları değişecektir ve görme azalması yaygındır. Nistagmuslu çocukların okumak için ekstra desteğe ve zamana ihtiyacı olacaktır. (Bebeklerde Nistagmus)

Çocuk Sağlık Sigortası Ne Zaman Yapılır?

Doğum yaptıktan kısa bir süre sonra bebeğiniz için çocuk sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Anlaşmalı özel hastanelerde 15 TL katılım payı ile muayenelerde ek ücret ödemeden bebeğinizin kontrollerini konfor içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Olası hastalıklarınızın özel hastanelerde yüksek bütçelere tedavisindense, çocuk sağlık sigortası sahibi olarak sağlık giderlerinizi ekonomik rakamlara mal edebilirsiniz. (Bebeklerde Nistagmus)

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ayakta tedavilerde şirketlere göre değişen, yıllık 8 ila 10 muayene hakkınız olurken, yatarak tedavilerde herhangi bir üst limit bulunmaz. hastane yatış ve ameliyat giderleriniz sağlık sigortası ile karşılanır.

Sağlık Sigortalarının bir diğer avantajı da Devlet Desteği ( Vergi Avantajı) dir. Kamu yada özel sektör çalışanları ile işverenleri dahil edebildiğimiz ,geliri üzerinden vergi ödeyen herkes sağlık sigortalarında Devlet Desteğinden yararlanabilir.

Gelirinize göre ödediğiniz poliçe tutarının %15 ila %40’ı arasındaki oranı vergi avantajı olarak geri ödeme şeklinde alabilirsiniz. Poliçenizi işyerinizde muhasebe birimine vererek, bu destekten hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. (Bebeklerde Nistagmus)

Bebeğinizin özellikle 1 yaşını tamamlanana kadar, sıklıkla hastaneye gidecek ve aylık rutin kontrollerini ve aşılarını yaptırıyor olacaksınız. Oldukça maliyetli olan bu kontroller için çocuk sağlık sigortası fiyat avantajından siz de faydalanın. Ayrıntılı bilgi için uzman sağlık ekibimize ulaşın. 0(850) 346 1130

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Bebeklerde Nistagmus Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by