Doç Dr Bora Coşkun

Doç Dr Bora Coşkun Doğum Paketi Fiyatları ve Kapsamı

Doç Dr Bora Coşkun ve Doç Dr Buğra Coşkun

2021 yılı Eylül ayına kadar, Liv Hospital Ankara Hastanesi hekimlerinden olan Doç. Dr. Bora COŞKUN,  ikiz kardeşi Doç. Dr. Buğra COŞKUN ile, artık BB Klinikte hastalarını kabul ediyor.

Öncelikle isimlerin her zaman olduğu gibi, kendi kliniklerinde de, yan yana görmekten mutluyuz. İkizlerin mesleklerine olan hayranlığı, yüksek hasta memnuniyeti ve birlikte başarılı çalışmaları bizleri de oldukça heyecanlandırıyor. Yazımıza Doç Dr Bora Coşkun ile başlıyoruz.  (Bk. Doç Dr Buğra Coşkun)

Doç Dr Bora Coşkun Kimdir?

Doç Dr Bora Coşkun İzmirli’dir. 2010 yılında Tıp doktoru olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuş ve ihtisasını Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Doç Dr Bora Coşkun Uzmanlık Alanları

Genellikle, gebe takibi yaptığını düşündüğümüz ve bu yönleri ile öne çıkan kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının… Diğer tıp branşlarından ayrılan en önemli yönü.. Hastalarının ilaçla tedavi süreci kadar, kadın hastalıkları bölümü cerrahisini de hekimler hastalarını bizzat takip eder ve operasyonlarını da yapabilirler.

Doç Dr Bora Coşkun,  Hollanda’da ileri Laparoskopik (Kapalı Cerrahi) ve Histeroskopik cerrahi uygulamaları ve fetal cerrahi konularında uygulamalı eğitimlere katılmış, aynı eğitim programı çerçevesinde Hollanda’da evde gerçekleştirilen doğumlar ve takiplerine ile suda doğum ile sezaryen sonrası vajinal doğum uygulamalarına katılma fırsatı bulmuştur.

2015 yılında Almanya’da Klinikum Leverkusen Kadın Hastalıkları Kliniğinde bulunmuş ve bu zaman zarfında Almanya Robotik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kubilay ERTAN ile Laparoskopik cerrahi ve Robotik cerrahi operasyonlarına katılmıştır.

Acıbadem Üniversitesi CASE (Center of Advanced Simulation and Education) Laboratuvarı’nda Robotik Cerrahi Eğitim Programı Sertifikası almış ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştığı dönemde Robotik jinekolojik operasyonlar uygulamış olan Doç. Dr Bora COŞKUN, 2017 yılındaki Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Ulusal Kongresinde, ‘’Yükselen Yıldızlar’’ ödülüne layık görülmüştür.

Genç yaşına rağmen, mesleki gelişim ve tıbbi yeniliklere oldukça önem veren hekimin, yayınlanmış çok sayıda tıbbi makalesi ve 2020 yılına kadar 60’ın üzerinde bilimsel kongre ve kursa katılmış olduğunu biliyoruz.

Tüp bebek tedavilerini uygulama yetkisi veren Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Klinik Uygulamaları sertifikası sahibi olan Doç Dr Bora Coşkun,  infertilite (Kısırlık) tedavisi için en güzel tanı ve tedavileri uygulamaktadır.

Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Üyesi kadrosuyla Tıp Fakültesinde eğitim vermeye devam eden Bora Coşkun Kasım 2020 itibari ile ÜAK’un verdiği yetkiyle bilimsel ve akademik değerlendirme sonucu Sağlık Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında “Doçent” unvanını almaya hak kazanmıştır.

Doç Dr Bora Coşkun ve Doç Dr Buğra Coşkun’a Sorduk…

Sağlıklı Gebelik Takibi Nasıl Olmalı?

Sağlıklı bir gebelik takibi nasıl olmalı ondan bahsedeceğiz, bunun yanında gebelik süresinde olmazsa olmaz testler ve takviyeler den bahsedeceğiz.  Sağlıklı bir gebelik takibi aslına bakarsanız gebelik elde edilmeden planlanmalı. Gebelik takibi planlandığı dönemde yapılacak bir kan testiyle anne adaylarının yaşayabileceği demir d vitamini ve B12 gibi mineral eksiklikleri saptanıp yerine konması önemlidir. Ayrıca gebelik planlaması döneminde smear testi yaparak, rahim ağzı kontrolünün yapılması ve diş hekimi kontrolü ile gebeliğe başlamadan ağız sağlığı’nın sağlanması da istediğimiz şeyler.

Gebelik süreci boyunca aslına bakarsanız bebek için faydası olduğunu bildiğimiz temelde 5 tane takviyeden bahsedeceğim. Birincisi ilk 12 haftada olmazsa olmaz folik asit. Günlük 400 mikrogram folik asit tüm gebelerin hatta gebelik planlama aşamasında bile 3 ay öncesine kadar başlamasına öğreniyoruz. Bunun yanında gebelik boyunca probiyotik kullanın annelerde bebeklerinin daha az alerjik hastalıklara yakalandığını biliyoruz.  Ayrıca omega3 desteğinin de bebeğin nöral gelişime ayak üstüne etkisine olduğuna dair çalışmalar da mevcut.  Bunun yanında d vitamini ve demir desteğini de çok önemsiyoruz. Gebelik tanısı konduktan sonra ilk muayene de en önemli şey bebeğin ve kalp atışlarının gözlenmesi..

Sonrasında gelişimi devam eden bebeğin genetik yapısı ile ilgili testler başlıyor. Bu takip süresince ikili ya da dörtlü tarama dediğimiz testlerle, yada anne kanından bebek dna’sını araştırma yöntemi ile ortaya konabilecek bir durum. Sonrasında bebeğin detaylı ultrasona organlarının araştırılması, şeker testi ve gebeliğin yavaş yavaş son dönem takiplerinin planlaması..  Son döneme geldiğimizde takipler sıklaşıyor. Ayrıca bebeğin pozisyonu kilosu ve annenin sağlık durumuna göre doğum şeklinde belirliyoruz. Herkese sağlıklı doğumlar dileriz. (Doç Dr Bora Coşkun ve Doç. Dr. Buğra Coşkun Aralık 2020) 

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Doç Dr Bora Coşkun Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by