Doğumu Kolaylaştırmak İçin Yapılacak Şeyler
Doğum konusunda gergin veya endişeli misiniz? Hamileyken doğumu kolaylaştırmak için yapılacak şeyleri sizin için hazırladık.
Hamileyken Doğumu Kolaylaştırmak İçin Yapılacak Şeyler
Şimdiye kadar yaptığınız en zorlayıcı şey nedir? Birçok anne doğum yaptığını söyleyecektir. Bunu bilerek, bebeğinizin doğumunu biraz daha kolaylaştırmak için elinizden gelen her şekilde hazırlanmak isteyeceksiniz. ilk kasılmadan bebeğinizi dünyaya getiren son ana kadar doğumunuzun sorunsuz geçmesini sağlamak ve doğumu kolaylaştırmak için, yapabileceğiniz şeyler var.
Hamilelik boyunca sağlıklı bir anne ve bebeği teşvik eden temel kurallar sağlıklı beslenmek, bol bol dinlenmek ve düzenli doktor kontrollerine gitmektir.
Bunun için; Hamilelik süreciniz başladıktan sonra da, bir sağlık sigortasına sahip olabilirsiniz. Doğum sağlık sigortası olarak da bilinen doğum paketleri ile, siz ve bebeğiniz sağlığı kontrol altındadır. Anlaşmalı özel hastanelerde uzman kadın doğum doktorları ile sürecinizi huzurla geçirebilirsiniz.
Türkiye genelinde anlaşmalı hastaneler arasında; Hastane ve Dr. tercihini siz yapabilirsiniz ve gerekmesi durumunda takipteki hastanenizi de değiştirebilirsiniz. Aynı durum kadın doğum doktorunuz için de geçerlidir.
Doğumunuza kadar kullanabileceğiniz muayene hakkınızın içerisinde yapılacak test ve tetkikler sağlık sigortası ile karşılanır.
Doğum eyleminde 2 geceye kadar hastanede yatışınız, oda refakatçi giderleriniz sağlık sigortası teminatları içerisindedir.
Sağlık sigortalarında devlet desteği ile %15 ile %40 arasında değişen oranlarda vergi avantajı sağlarsınız.
Hamileyken Doğumu Kolaylaştırmak İçin
1. Yoga Yapın
Tüm doğum öncesi egzersiz sınıfları arasında, doğumu kolaylaştırmak için yoga en çok takipçiye sahiptir. Yoga, doğum sırasında vücudu dik durmaya hazırlar – ayakta durma, diz çökme, eller ve dizler ve çömelme – ve bu pozisyonlar pelvisi gevşek ve daha kolay konumlandırma için açık tutar .
Bebeğin doğumu sırasında nefes almaya odaklanmak doğum için gerçekten yararlı bir uygulama olur. Nefes vermeye konsantre olun ve sonrasında rahatlayın, ardından nefes almak için rahat kalın. Vücudunuzdaki gerilimi azaltmak için solumayı öğrenin.
2. Masaj Yapın
Doğumu kolaylaştırmak için; Düzenli masaj, kadınların rahatsız olan bölgelerinin rahatlamasına, gergin kasları gevşetmesine yardımcı olur. Normal masajla esnek hale gelen kasların, doğum sırasındaki bir kasılmanın ardından daha hızlı gevşediğini ve kasılmalar arasındaki dinlenmenin biraz daha uzun hissettirdiği biliniyor.
3. Hipnoz Yapın
doğumu kolaylaştırmak için, gevşemenin bir başka yolu da hipnozdur. Bu, meditasyon sırasında yaşanan aynı derin gevşeme veya trans durumunu gerektiren terapötik formdur. Hipnozun kadınlara derinden rahatlamayı öğrettiği ve doğum sırasında çok daha az rahatsız olmalarını sağladığı biliniyor.
4. Optimal Fetal Konumlandırma
Buradaki teori, kanepede eğilmek ve arabalara binmek de dahil olmak üzere, hareketsiz yaşam tarzlarımızın, yerçekiminin bebeğin en ağır kısmının – omurganın – annenin vücudunun arkasına yuvarlanmasını teşvik etmesine izin vermesidir. Optimal fetal konumlandırma (OFP), Yeni Zelandalı ebe Jean Sutton tarafından geliştirilen ve doğum başlamadan önce bebeği annenin sırtına bakacak şekilde en iyi pozisyona getirmeye yardımcı olabilecek bir kavramdır.
Bebeğin başının arkası annenin kuyruk kemiğine baskı yapmak için döndürülürse, anne doğum sırasında yoğun sırt ağrısı yaşar ve genellikle daha yavaş bir doğum da olur. Her gün biraz öne eğilerek dik oturarak veya kanepeye doğru eğilerek yerde diz çökerek hareket edin. Bir çok çalışma, 37. gebelik haftasından doğumun başlangıcına kadar günde iki kez 10 dakika eller ve dizler üzerinde olmanın doğumda bebeğin doğru pozisyona gelmesini sağladığını gösteriyor. (doğumu kolaylaştırmak için)
5. Kegel Egzersizi Yapın
Pelvik taban egzersizleri birçok kadının tıbbi müdahalelerden kaçınmasına yardımcı oluyor.” Rahim ağırlığının rahmi destekleyen kasların hamakları olan pelvik taban kasları üzerinde sürekli ve artan bir baskı oluşturduğunu açıklıyor. Vajina duvarlarını birbirine sıkıca bastırarak ve 20’ye kadar sayarak bu kasları güçlendirmek, ıkınmayı daha verimli hale getirebilir ve zayıf mesane kontrolü ve hemoroidleri önleyebilir.
6. Perine Masajı Yapın
Perine masajı vajinanın açıklığındaki dokuyu nazikçe gerer. Perine masajı doğum yırtılma ihtimalini azaltabilir. Perine masajının bir başka yararı da, kadınların perineyi bilinçli olarak gevşetmeyi öğrenmelerine yardımcı olarak bebeğin daha kolay geçişine izin vermesidir. Masaj, perinel dokuların dolaşımını artırarak doğumdan sonra iyileşmeyi hızlandırır.
Hamileyken, hatta doğuma günler kala; Yaptırabildiğiniz doğum sağlık sigortasının yanı sıra;
Hamilelik süreciniz başlamadan, henüz planlama aşamasında da bir sağlık sigortası sahibi olabilirsiniz. Bekleme süreli sağlık sigortaları fiyat olarak da oldukça avantajlıdır. Tüm sağlık sigortalarında olduğu gibi vergi avantajı ile devlet desteğinden de faydalanabilirsiniz.
Alternatif sağlık sigortalarını sağlık ekibimiz ile birlikte değerlendirin 0(850) 346 1130
Yoruma kapalı.