Döllenme Hissedilir Mi?

Döllenme Hissedilir Mi? Doğum Sağlık Sigortası ile muayenelerde sadece 15 TL ödeyin, kadın doğum doktorunuzu kendiniz seçin. Detaylı bilgi için bizi arayın. 0(850) 346 1130

Döllenme Hissedilir Mi? Döllenme Nedir?

Döllenme, bir erkeğin sperminin bir kadının yumurtasıyla birleşerek tek bir hücre oluşturmasıdır. Bu, hamileliğe doğru atılan ilk adımlardan biridir, ancak aşılması gereken daha çok engel vardır.

Döllenme Nasıl Olur?

Döllenmenin gerçekleşmesi için spermin vajinaya girmesi gerekir. Sperm, serviksin açıklığından geçer ve fallop tüplerine gider. Orada, sperm bir yumurtaya nüfuz edecek ve dölleyecektir. Döllendikten sonra, yumurta fallop tüpünden rahim duvarına, yerleşeceği rahme doğru ilerler. Doktorlar döllenmiş yumurtayı yerleşmeden sonra embriyo olarak adlandırır. Hamileliğin dokuzuncu haftasından başlayarak ve hamilelik bitene kadar doktorlar gelişmekte olan bebeğe fetüs derler. (Döllenme Hissedilir Mi?)

Döllenme Ne Zaman Gerçekleşir?

Döllenmenin gerçekleşmesi için zamanlama ve koşulların doğru olması gerekir. Döllenme süreci, yumurtlamadan sadece birkaç gün sonra (yumurtlamadan bir gün öncesine kadar) oldukça küçük bir zaman aralığında gerçekleşebilir.

Bir sperm fallop tüpüne ulaşsa bile bu, yumurtayı kesinlikle dölleyebileceği anlamına gelmez. Süreci engelleyebilecek doğurganlıkla ilgili çeşitli sorunların yanı sıra, zamanlama yanlış olabilir, bu da spermin yumurtayla buluşmak için çok erken veya çok geç geldiği anlamına gelir veya sperm yanlış fallop tüpüne girmiş olabilir (bir yumurta genellikle herhangi bir ayda fallop tüplerinden yalnızca birinde bulunur). (Döllenme Hissedilir Mi?)

Döllenme Nerede Ger‚çekleşir?

Bazı insanlar, bebeğin geliştiği yer olduğu için döllenmenin rahimde gerçekleştiğini düşünür. Ancak döllenme aslında fallop tüplerinde gerçekleşir. Her spermin tek bir amacı vardır: yumurta ile buluşmak. Ancak hedefe ulaşmak için bir sperm hücresinin uzun ve yorucu bir yolculuğa çıkması gerekir.

Önce vajinadan servikse doğru yol almalı ve sonra uterustan fallop tüplerine yüzmelidir. Eğer sperm şanslıysa, yumurtaya nüfuz edecek ve onu dölleyecektir. Yeni döllenmiş yumurta (şimdi zigot olarak adlandırılır) fallop tüplerinden uterusa doğru yol alacaktır. Orada, rahim duvarına yerleşecek ve bir bebeğe dönüşecektir.

Çoğu zaman yerleşme rahimde olması gerektiği gibi gerçekleşir. Ancak bazen döllenmiş yumurta rahmin dışında büyür. Buna dış gebelik denir. Genellikle, dış gebelik bir fallop tüpünde meydana gelir (bu nedenle buna tüp gebelik dendiğini duymuş olabilirsiniz), ancak aynı zamanda bir yumurtalıkta, servikste ve hatta karında da olabilir. (Döllenme Hissedilir Mi?)

Bu alanların hiçbiri büyüyen bir hamileliği barındıracak doğru dokuya veya alana sahip olmadığından, dış gebelik uygun bir hamilelik değildir.

Döllenme Hissedilir Mi?

Bir yumurta döllendiğinde hissetmezsiniz. Ayrıca iki veya üç gün sonra hamile hissetmezsiniz. Ancak bazı kadınlar, döllenmiş yumurtanın fallop tüpünden aşağı indiği ve kendisini rahmin duvarının derinliklerine gömdüğü süreç olan yerleşmeyi hissedebilir .

Bu, döllenmeden yaklaşık sekiz ila dokuz gün sonra gerçekleşir, ancak buna bağlı olarak daha erken veya daha sonra da olabilir. Yerleşme belirtileri karın krampları ve hafif kanamayı içerebilir. Herhangi bir şey hissetseniz de hissetmeseniz de yerleşme, döllenmenin yerini hamileliğe bıraktığı andır.

Hamilelik ve Doğum İçin Bir Sağlık Sigortasına İhtiyacınız Var

Hamilelik süreci günümüzde oldukça maliyetli olabilmektedir. Özel hastanelerin muayene ücretleri, hamilelikte yapılması gereken testler ve tahliller bütçenize fazla gelebilmektedir. Bu nedenle, hamileliğiniz sırasında özel kadın doğum bölümü kontrolleri istiyorsanız, hamile kalmadan önce sağlık sigortası yaptırmanız veya hamile kaldıktan sonra sahip olabileceğiniz doğum paketi satın alabilirsiniz. Sahip olduğunuz sağlık sigortasına doğum teminatı ekletebildiğiniz gibi, hamile olduğunuzu öğrendikten sonra da sahip olabileceğiniz doğum sağlık sigortası için anne adaylarına yardımcı oluyoruz. (Döllenme Hissedilir Mi?)

Doğum sağlık sigortası olarak da bilinen doğum paketi ile;

  • Anlaşmalı özel hastaneler arasında tercihte bulunabilir, aynı network hastaneleri arasında değişik yapabilirsiniz.
  • Hamilelik test ve tetkiklerinizi sağlık sigortası karşılar.
  • Normal ve sezaryen doğum, sigorta teminatları içindedir.
  • 2 geceye kadar hastane yatış, oda ve refakatçi giderleri sağlık sigortası ile %100 karşılanır.
  • Bebeğinizin doğumdan sonraki ilk muayenesi, topuk kanı gibi rutin kattaki işlemleri SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamındadır ve özel hastanelerde ek ücret ödemezsiniz.
  • Tüm sağlık sigortalarında olduğu gibi doğum sağlık sigortası ile ortalama %20 oranında devlet desteğinden faydalanır, vergi avantajı sağlarsınız.
  • Gelirinize göre ödediğiniz poliçe tutarının bir kısmını vergi iadesi şeklinde alabilirsiniz. Poliçenize ait gerekli belgeleri çalıştığınız kurumun muhasebe birimine teslim etmeniz yeterlidir.

Siz de sağlık sigortası sahibi olmak ve vergi avantajından hemen faydalanmak için bize ulaşın. 0(850) 346 1130

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Döllenme Hissedilir Mi? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by