Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler
Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler Nelerdir? Doğum Sağlık Sigortası sadece 15 TL SGK katılımı ödemesi ile anlaşmalı özel hastanelerde muayene olursunuz.
Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler
Bir erkeğin spermi bir kadının yumurtasıyla buluştuğunda hamile kalma meydana gelir. Yumurta döllenir, rahme girer ve rahim duvarına yerleşir. Hücreler bölünmeye başlar ve bir fetüs gelişmeye başlar. Bununla birlikte, hamile kalmanın tam olarak ne zaman başladığını saptamak zordur, çünkü sperm bir kadının vücudunda boşalmadan sonra birkaç gün yumurta bekleyerek dinlenebilir.
Çoğu kadın doğum doktoru, hamileliğin başlangıç noktası olarak kadının son adet döneminin ilk gününü kullanır. Doğum tarihi, kadının son adetinin başlamasından 40 hafta sonradır. Çoğu kadın, son adetlerinden yaklaşık iki hafta sonra hamile kalır, bu nedenle bu, hamileliğin ilk veya iki haftasında aslında “hamile” olmadıkları anlamına gelir. Ancak, birçok iç değişiklik devam eder. (Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler)
Döllenmenin Belirtileri
Hamileliğin ilk haftasında, sabah bazal vücut ısısı (tamamen dinlenirken vücut ısınız) yüksek kalacaktır. Bu değişiklikleri fark ederseniz, hamilelik testi yapmak üzere bir randevu ayarlamak için kadın doğum doktoru ile iletişime geçmenizi öneririz. Doğum Sağlık Sigortası ile, anlaşmalı özel hastanelerde muayenelere sadece 15 TL ödersiniz. Detaylı bilgi için, Hemen Bizi Arayın.
Bu noktada çok az fiziksel değişiklik olsa da, içsel değişiklikleri fark ediyor olabilirsiniz. Gaz, kabızlık ve mide bulantısı gibi sindirim sorunları artabilir. Ayrıca normalden daha fazla yorgunluk ve değişen hormonlarla birlikte ruh hali değişimleri fark ediyor olabilirsiniz. Hassas göğüsler ve sabah bulantısı da ilk haftada başlayabilir, ancak çoğu kadın bu değişiklikleri hamileliğin ikinci haftasına kadar fark etmeyecektir. (Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler)
Döllenme Sonrası Fetüs Gelişimi
Hamile kalma sırasında, bir sperm bir yumurtaya nüfuz eder ve bir zigot oluşturur, tek bir 46 kromozom seti 23’ü erkekten ve 23’ü dişiden oluşur. Kromozomlar bebeğin cinsiyetini ve özelliklerini belirler. Bu fetüsün başlangıcıdır. İlk birkaç hafta boyunca zigot, fallop tüpünden rahme doğru ilerler. Bölünme adı verilen hücre bölünmesinin ilk turunda, morula adı verilen bir hücre topu oluşur. Morula içinde bir boşluk oluşur ve sonra bir blastosiste dönüşür. Bu blastosist, plasenta ve embriyo olacak olan iki bölümden oluşur ve sonunda rahme ulaşır. Hamileliğin birinci ve ikinci haftası arasında, blastokist rahim duvarına yapışır ve böylece embriyonik aşamaya başlar. (Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler)
Fetal gelişimin bu ilk haftalarından sonra, beyin, omurilik, kalp ve gastrointestinal sistem oluşmaya başladığından temel büyüme başlar.
Döllenme Sonrası Beslenme ve Egzersiz
Hamileliğin erken evrelerinde doğum öncesi vitamin ve mineraller çok önemlidir. Diyete folik asit eklenmelidir. Günde yaklaşık 400 mikrogram folik asit alımı, fetüsün sağlıklı bir beyin ve omurilik geliştirmesine yardımcı olacaktır. Alkolü bırakmak ve sigarayı bırakmak da iyi bir fikirdir.
Hamileliğe hazırlanmak için, fetal gelişim için bir beslenme temeli oluşturmak önemlidir. İlk haftada hamile olup olmadığınızdan her zaman emin olamadığınız için, uzmanlara göre, bu iyi alışkanlıklara hamile kalmadan önce bile başlayabilirsiniz . Daha az abur cubur yemek ve yeşil yapraklı sebzelerin alımını artırmak, sadece bebeğinizin büyümesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda daha iyi hissedeceksiniz ve bu sayede mide bulantısı veya gaza neden olabilecek yiyeceklerden uzak duracaksınız.
Reçetesiz satılan ilaçlar, reçeteler veya bitkisel takviyeler alıyorsanız, hamilelik için güvenli olduklarından emin olmak için bir kadın doğum uzmanına danışın. (Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler)
Annenin zinde olması bebeğin sağlığı için önemlidir. Günde 30 dakika orta dereceli egzersizle formda kalmak hamileliği, doğumu ve doğumdan sonra iyileşmeyi kolaylaştıracaktır.
Doğum Paketi (Doğum Sağlık Sigortası) İçerisinde Neler Var?
- Sadece 15 TL SGK katılımı ödemesi ile anlaşmalı özel hastanelerde muayene olursunuz
- SGK kapsamındaki rutin hamilelik test ve tetkikleri doğum sağlık sigortası ile karşılanır.
- Normal doğum ve sezaryen doğum sağlık sigortası ile %100 karşılanır.
- Doktor, ameliyathane, anestezi, oda ve refakatçi giderleri poliçeye dahildir.
- Şirketlere göre değişen muayene haklarınızı, özel hastanelerin SGK ile anlaşmalı bölümlerinde de kullanabilirsiniz.
- Doğum Sağlık Sigorta’larında vade farklı olmadan taksitle ödeme kolaylığı vardır. (Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler)
Sadece Doğum Paketi Nedir?
Sadece Doğum Paketi ile hamileliğinizin başında sağlık sigortasına denk gelemeyen anne adaylarımızın için sadece doğumlarında kullanabilecekleri bir ürün ile yardımcı oluyoruz.
- Bu sağlık sigortası ile, Normal / Sezaryen doğumunuz poliçenizce karşılanırken anestezi gideri de poliçeye dahil olur.
- Seçtiğiniz hastanenin SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) anlaşmalı hekimleri arasında tercih yapabilir, doktorunuzun uzmanlık derecesi için ek ücret ödemezsiniz.
- Doğumunuzda gerekmesi durumunda 2 geceye kadar hastanede yatışınız mümkündür.
- Refakatçiniz için ek ücret ödemezsiniz.
- Bebeğinizin doğumdan sonraki ilk muayenesi, topuk kanı gibi rutin işlemleri SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamındadır ve ek ücrete tabi değildir.
- Satın aldığınız ürün sadece doğum olsa da sağlık sigortası olduğu için vergi avantajından faydalanırsınız ve ödemenizin gelirinize göre %15 ila %40’ını geri ödeme olarak alabilirsiniz.
- Dilerseniz doğum yapacağınız gün, doğuma saatler kala dahi bu ürünü satın alabilir, doğum sağlık sigortasının avantajlarından faydalanabilirsiniz. (Döllenmeden 1 Hafta Sonra Belirtiler)
Yoruma kapalı.