Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?

Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı? Doğumunuzdan önce kendinize özel sağlık sigortası yaptırıp, doğumdan sonra bebeğinizi poliçenize ekletebilirsiniz.Detaylı bilgi için 0(850) 346 1130

Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?

Fundus yüksekliği, kasık kemiğinizden rahminizin tepesine kadar olan mesafedir. Fundus yüksekliğinizi ölçmek, doktorunuzun hamilelik kontrollerinizde yapabileceği bir testtir.  (Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?)

Fundus Yüksekliği Nasıl Ölçülür?

Eğitimli doktorların bile doğru bir şekilde ölçmekte zorlanabileceğini anlayın. Bu nedenle, evde fundal yüksekliği ölçmeyi denemeden önce, doktorunuzun size kasık kemiğinizin nerede olduğunu ve rahminizin üst kısmını nasıl bulacağınızı göstermesini isteyin.

Öğrendikten sonra, izlemeniz gereken temel adımlar burada.

  1. Önce mesanenizi boşaltın. Araştırmalar, dolu bir mesanenin fundal yükseklik ölçümlerini birkaç santimetre değiştirebileceğini gösteriyor.
  2. Ardından, bacaklarınız önünüzde olacak şekilde sırt üstü yatın. Santimetre ölçen bir mezura kullanarak sıfır işaretini rahmin üstüne yerleştirin.
  3. Mezurayı midenizden aşağı doğru dikey olarak hareket ettirin ve diğer ucunu kasık kemiğinizin üstüne yerleştirin. Bu sizin fundal yükseklik ölçümünüzdür. (Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?)

Fundus Yüksekliğiniz Ne Olmalıdır?

24 haftadan başlayarak, basen boyunuz hamile kaldığınız hafta sayısı kadar santimetre olmalıdır. ‌ Fundus yüksekliğiniz her iki yönde de 2 santimetreye kadar sapma gösterebilir ve yine de normal kabul edilebilir. Bu nedenle, örneğin 30 haftalık hamileyseniz, 28 ila 32 santimetrelik basen yüksekliği normal bir aralık olarak kabul edilir.

Fundus Yüksekliği Çok Küçükse Ne Olur?

Bazen fundal yükseklik olması gerekenden daha kısadır ve hamileliğinizin ne kadar sürdüğü ile eşleşmez. Bunun olmasının birkaç nedeni olabilir:

  • Hamileliğiniz sizin veya doktorunuzun tahmin ettiğinden daha geç olmuş olabilir. Örneğin, hamileliğinizin 28. haftasında olduğunuzu tahmin edebilirsiniz, ancak aslında 26 veya 27. haftadasınızdır.
  • Bebeğiniz normalden küçük olabilir.
  • Vücut şekliniz veya tipiniz, karnınızın o kadar fazla görünmediği anlamına gelebilir.

Bebeğiniz normalden küçükse veya kilo almıyorsa doktorunuz daha fazla endişe duyabilir. Uteroda kilo alımının olmaması, düşük doğum ağırlığına neden olabilir. Olağandışı bir fundal yükseklik ölçümü, bebeğinizde bir şeyler olduğunun bir göstergesidir. (Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?)

Doktorunuz fundus yüksekliğinin neden hatalı olduğunu anladıktan sonra, eğer varsa, bebeğinizin sağlıklı bir oranda büyümesine yardımcı olmak için hangi adımların atılması gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir. Doğum Sağlık Sigortası ile kadın doğum muayenelerinizi ekonomik hale getirebilir, sadece 15 TL ödeyerek rutin hamilelik kontrollerinizi özel hastanelerde olabilirsiniz.

Fundus Yüksekliğim Çok Büyükse Ne Olur?

Hamileliğinizin 25. haftasındaysanız ancak basen yüksekliği ölçümünüz 28 veya 29. haftada olduğunuzu tahmin ediyorsa endişelenmeyin. Bunun olmasının birkaç nedeni olabilir:

  • Kaçırılan adet döngüsüne veya ilk ultrasona göre hesaplanan sizden veya doktorunuzdan daha erken hamile kalmış olabilirsiniz.
  • Bebeğiniz ortalamadan daha büyük olabilir.
  • Vücut şekliniz veya tipiniz, midenizin biraz daha dışarı çıktığı anlamına gelebilir.
  • Mesaneniz dolu olabilir veya gerçekten bağırsak hareketine ihtiyacınız olabilir. Bu iki faktör bazen midenizi yaklaşık 3 santimetre daha yukarıda tutabilir.

Fundus yüksekliğiniz çok uzunsa, doktorunuz ölçümü iki kez kontrol edecek ve ayrıca size bir ultrason taraması da yapabilir. Bazı bebekler ortalamadan daha uzun veya daha büyüktür. (Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?)

Fundal Yüksekliği Ölçmek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bebek sahibi olmayı seçmek büyülü bir deneyim olabilir. Ancak hamilelikle birlikte gelen pek çok bilinmeyen de vardır. Vücudunuza ve doğmamış çocuğunuza bakmak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz , ancak bebeğinizin rahminizde (rahim) iyi büyüdüğünü nasıl bileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. ‌Fundus yüksekliğini ölçmek, hamileyken bebeğinizin gelişimini takip etmenin bir yoludur. (Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı?)

Özel Sağlık Sigortası İle Olası Hastalıklarınıza Önlem Alın

Bebeğinizin doğumundan sonraki 5 ila 15. gününde yapılacak bir özel sağlık sigortası ile geleceğinizi daha güvenilir hale getirir, olası hastalıklarınıza önlem almış olursunuz. Dilerseniz doğumunuzdan önce kendinize özel sağlık sigortası yaptırıp, doğumdan sonra bebeğinizi poliçenize ekletebilirsiniz.

Özel sağlık sigortası, muhtemel kaza yada rahatsızlık durumlarında sigortalının sağlık giderlerini karşılayan özel bir hizmet alternatifidir. Tüm sağlık giderleriniz poliçe üstünde yazan limit çerçevesinde özel sağlık sigortası ile karşılanır. Buna eczane giderleriniz de dahil olabilir.

Yeni doğan bebekler ve 18 yaş altı çocuklar için iki ayrı sağlık sigortamız mevcuttur.

Özel Sağlık Sigortası yaptırmanız durumunda SGK ile anlaşması olan hastane bulma şartı bulunmamaktadır. Fakat Özel Sağlık Sigortaları SGK destekli değildir bundan dolayı da Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına nazaran primleri daha yüksektir.

Detaylı bilgi için uzman sağlık ekibimiz ile görüşün. En uygun limit ile en uygun fiyata siz ve çocuğunuz sağlık sigortası sahibi olun. 0(850) 346 1130

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Fundus Yüksekliği Kaç Olmalı? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by