Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?

Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar? Tamamlayıcı sağlık sigortası ile doktor muayenelerinizde 15 TL ödeyin. %20 vergi avantajı sağlayın.

Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?

Hamilelik sırasında, kadınlar genellikle geceleri iyi dinlenseler bile sürekli çok uykulu oldukları gerçeğiyle karşı karşıya kalırlar. Özellikle sıklıkla bu sorunlar erken gebelik ve geç gebelik dönemlerinde ortaya çıkar. (Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?)

Bir kadının vücudunda hamileliğin erken evrelerinde, hamilelik hormonu olan progesteron çok yoğun bir şekilde üretilir. Bu hormon, asıl görevinin yanı sıra sinir sistemini de etkiler. Hamile bir kadın bir yandan sakinleşir, diğer yandan halsizlik, artan yorgunluk ve uyuşukluk geliştirir. Bu, doğası gereği, anne adayının daha az gergin ve daha dinlenmiş olması için tasarlanmıştır, böylece çocuğu stresten korur.

Hamileliğin sonlarında, uyuşukluğa, çoğu zaman, annenin vücudundaki ağırık ve doğum için yoğun hazırlık neden olur. Ek olarak, aktif hareketlerle gelecekteki bebek, annesinin geceleri huzur içinde uyumasına izin veremez. Ancak sonraki aşamalarda uyuşukluğu ihmal etmeyin, çünkü bu aynı zamanda anemi gibi patolojik bir durumun gelişiminin bir işareti olabilir.

Hamileliğiniz boyunca güç kaybı, uyuşukluk, yorgunluk hissederseniz ve her şey elinizden düşerse dikkatli olmanız gerekir. Bir an önce doktorunuza bu konuda bilgi vermeniz gerekmektedir çünkü sadece bu semptomları ortadan kaldırmak değil aynı zamanda bu durumun sebebini bulmak da gereklidir. Ve bunun nedeni, doğmamış çocuğun doğru gelişimini etkileyebilecek çeşitli hastalıklar ve fiziksel patolojiler olabilir. (Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?)

Ancak kadın doğum doktoru sizde herhangi bir anormallik ve hastalık bulamayabilir ve yine de yatma isteği hiçbir yere gitmeyecektir. Bu durumda uyuşukluk ile nasıl başa çıkılır? Özellikle anne adayı aktif bir yaşam tarzı sürmeye alışmışsa ve istediği zaman uyuması mümkün değilse, doktorlardan ve profesyonellerden gelen en yaygın ve etkili tavsiyelere bakalım :

Daha fazla uykuyun: Kulağa ne kadar şaşırtıcı gelse de, sadece uyku da dahil olmak üzere uyuşukluk ile savaşmanız gerekiyor. Doktorlar erken yatmayı tavsiye eder, çünkü bir kadının refahı ve hamileliğin seyri buna bağlıdır. Günde en az 8-10 saat uyumanız önerilir. 22’den önce uykuya dalmanız tavsiye edilir. Sol tarafta veya sırt üstü uyumak en iyisidir ve yatak çok sert veya yumuşak seçilmemelidir.
Kahvaltıyı atlamayın: Hamilelikte beslenme oldukça önemlidir. Kahve ve güçlü çay içmemek daha iyidir, aksine hafif bir kahvaltıyı reddetmemelisiniz. Yoğurtlu müsli veya çilek ve kuru meyveler ile yulaf ezmesi, vücudu gerekli karbonhidratlarla doyurur. Ve hamile bir kadının uykusuz bir gecenin ardından neşelenmesi gerekiyorsa, o zaman zayıf yeşil çay en iyi seçenek olacaktır. Ayrıca etkisi kahve kadar hızlı olmasa da daha az zararlı ve daha hafif olmasına rağmen kafein içerir.
Egzersizler ve nefes egzersizleri yapın. Spor, kan dolaşımını etkinleştirmeye, ruh halini iyileştirmeye ve ayrıca vücudu tonlamaya yardımcı olacaktır. Zevkinize göre egzersizler seçebilirsiniz. Öncesinde hamilelik sırasında hangi egzersizlerin yararlı ve uygun olacağı ile ilgili doktorunuza danışmanız daha iyidir. (Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?)
Dinlenmeye daha fazla zaman ayırın. İşin garibi, ancak hamilelik sırasında, anne adayının aşırı heyecanlanmasına katkıda bulunan gürültülü olaylardan ve eğlenceden vazgeçmek daha iyidir. Temiz havada bir akşam yürüyüşüne zaman ayırmak, geceleri keyifli ve dinlendirici bir uykuya da katkıda bulunacaktır. Ek olarak, hamile bir kadın hala işe gidiyorsa, günün sonunda fazla çalışmayı önlemek için kısa dinlenme molaları daha sık verilmelidir. Ve iyi ve sağlıklı bir uyku için bir ipucu daha vardır; nulunduğunuz odayı düzenli olarak havalandırmanız gerekir.

Hamilelikte Sağlık Sigortası Kullanımı

Hamilelik sırasında bedeninizin verdiği işaretlerin sadece vücudunuzun durumunu değil, aynı zamanda çocuğu da etkilediğini unutmayın. Ve uyumak istiyorsanız, o zaman uyumanız gerekir, çünkü büyük olasılıkla gelecekteki bebeğiniz bunu istiyor.

Rutin kontroller, ani gelişen rahatsızlıklar ya da hamilelik durumunuz için tercih ettiğiniz doktorunu değiştirme şansınız sağlık sigortası ile mümkündür. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile doktor değişikliği yapabildiğiniz gibi, Türkiye genelinde sağlık sigortanızın anlaşmalı olduğu özel hastaneler arasında da tercih ve değişiklik yapabilirsiniz. (Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?)

  •  Sadece 15 TL ödeyerek anlaşmalı özel hastanelerde muayene olursunuz.
  • Muayenelerdedoktorun yapılmasını istediği testler, tahliller ve tetkikler için ücret ödemenize gerek kalmaz.
  • Hastaneye yatışınızın ve ameliyat olmanızın gerektiği durumlarda sağlık harcamalarınız sağlık sigortası ile karşılanmaktadır.
  • Aynı sigorta şirketinde ortalama 4 yıl prim ödemeniz durumunda ÖBYG (Ömür Boyu Yenileme Garantisi) sahibi olursunuz.

Özel Sağlık Sigortalarında ise SGK anlaşmalı hastane şartı yoktur. Bu nedenle özel sağlık sigortalarında primler tamamlayıcı sağlık sigortasına oranla biraz daha yüksektir. Anlaşmalı özel hastanelerde de özel sağlık sigortanızı kullanabilirsiniz. (Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar?)

Kendinizin, eşinizin ve çocuğunuzun sağlığını güvence altına almak için bizimle iletişime geçin. 0(850) 346 1130

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Gebelikte Uyku Hali Kaçıncı Haftada Başlar? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by