Hamilelik Hastalıkları

Hamilelik Hastalıkları, birçok kadının hamilelik sırasında yaşayabileceği sağlık durumlarıdır. Doğum Sağlık Sigortası ile muayenelerde 15 TL ödeyin, kontrollerinizi aksatmayın.

Hamilelik Hastalıkları

Hamilelik Hastalıkları, kadınların hamilelik sırasında yaşadığı en yaygın komplikasyonlar. Bu semptomların çoğu, farklı rahatsızlıkların da göstergesi olabilir. Şüpheniz varsa, mutlaka kadın doğum doktorunuz ile görüşün.

Hamilelik öncesinde ve hamilelik sırasında sağlık sigortası satın alabilir, olası hastalıklarınızın önüne düzenli kontrollerle geçebilirsiniz.

Yılda 10 muayene hakkınızı SGK anlaşmalı bütün bölümlerde kullanabilirsiniz.

Muayenelerde sadece 15 TL katılım payı ödersiniz.

Test ve tetkikler ile birlikte doğumunuz için ek ücret ödemezsiniz.

Sağlık sigortalarında devlet desteği ile vergi avantajından yararlanırsınız.

Anemi

Anemi, normal sayıda sağlıklı kırmızı kan hücresine sahip olmaktır. Aneminin altında yatan nedeni tedavi etmek, sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin sayısını geri kazanmaya yardımcı olacaktır. Gebeliğe bağlı anemisi olan kadınlar kendilerini yorgun ve zayıf hissedebilirler. Demir ve folik asit takviyeleri almaları gerekebilir. Sağlık uzmanınız hamilelik boyunca demir seviyenizi kontrol edecektir.

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon)

Hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında kötü kontrol edilen kronik yüksek tansiyon, hamile bir kadını ve bebeğini problem riski altına sokar. Bu kadınlar ayrıca erken doğum, gebelik yaşına göre küçük bebek sahibi olma ve bebek ölümü gibi kötü doğum sonuçları açısından daha yüksek riskle karşı karşıyadır. Yüksek tansiyon tedavisi almak hamilelik öncesi, sırası ve sonrasında oldukça önemlidir.

Sırt ağrısı

Hamilelik sırasında sırt ağrısı, her üç kadından birini etkileyebilir. Bu genellikle bağların gevşemesinden ve büyüyen hamilelik nedeniyle duruştaki değişiklikten kaynaklanır. Düz topuklu ayakkabılar giyerek, sırt desteği iyi olan sandalyeler kullanarak, ağır cisimleri kaldırmaktan kaçınarak ve hafif egzersizler yaparak hamilelik sırasında sırt ağrısını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Nefes darlığı

Gebeliğin başlangıcında progesteron hormonu akciğer kapasitenizi artırır. Bu, bebeğinize daha fazla oksijen taşımanızı ve ikinizin de ürettiği karbondioksit gibi atık ürünlerden kurtulmanızı sağlar. Her nefeste daha derin nefes alırsınız ve soluduğunuz (ve verdiğiniz) hava miktarı önemli ölçüde artar. Bu, nefes darlığı hissetmenize neden olabilir. Ayrıca hamilelik dönemi yaklaştıkça, büyüyen rahim ve bebeğin diyaframınıza yaptığı baskı, nefesinizi daha yorgun hissetmenize neden olabilir.

Kabızlık

Kabızlık, geçmesi zor olan seyrek, sert bağırsak hareketlerini ifade eder. Kabızlık, hamilelik hormonlarının mide-bağırsak hareketinizi yavaşlatmasından veya büyüyen rahminizin rektumunuza yaptığı baskıdan kaynaklanabilen hamilelikte yaygın bir sorundur.

Hemoroid (basur)

Kabızlıktan dolayı ıkınma veya bebeğinizin başının basıncı nedeniyle basur (basur) gelişebilir. Çoğunlukla semptomlar genellikle doğumdan hemen sonra kendiliğinden düzelir. Hemoroid, kaşıntı, rahatsızlık veya ağrı yapabilir. Kanama veya ağrı devam ederse, kadın doğum doktorunuz ile görüşün.

Baş ağrısı

Hamilelik sırasında, özellikle hamileliğin ikinci yarısında, parasetamol tarafından geçmeyen bir baş ağrınız varsa, kadın doğum uzamnınız ile görüşün. Kalıcı bir baş ağrısı, böbreklerinizi etkileyebilen ve dolayısıyla kan basıncını artıran ve bebeğinize giden kan akışını azaltan bir durum olan preeklampsi ile ilişkilendirilebilir.

Mide ekşimesi ve hazımsızlık

Mide ekşimesi, reflü veya hazımsızlık, mideden gelen asidin yemek borusuna girmesi ve yemek borusunu “yakması” ile ilişkili ağrı ve rahatsızlıktır. Büyüyen rahmin karın organlarına yaptığı baskı ve yemek borusu ile mide arasındaki kasları gevşeten progesteron hormonunun etkisi nedeniyle hamilelikte hazımsızlık daha sık görülür.

Kaşınan cilt

Vücutta yaygın kaşıntı hamilelikte yaygın değildir. Mevcut olduğunda, uykuya ve hamilelikten alınan zevke müdahale ederek çok rahatsız edici olabilir. Kaşıntının belirgin bir nedeni olmayabilir. Nadir durumlarda ciddi karaciğer hastalığına bağlı olabilir – bunu kontrol etmek için bir kan testi yapılabilir.

Bacak ağrısı

Bacak krampları, etkilenen kasların istemsiz kasılmalarına neden olan asit birikmesi nedeniyle oluşur. Genellikle geceleri hamile kadınların yarısı bacak kramplarını yaşar. Bacak krampları ikinci ve üçüncü trimesterlerde daha olasıdır.

Ruh hali değişiklikleri

Bazı yeni hamile kadınlar, sinirlilik gibi ruh hali değişiklikleri yaşarlar. Diğer hamile kadınlar sevinç duyguları yaşarlar. Hamilelik hormonlarının beyindeki kimyasalları etkileyerek ruh hali değişikliklerine neden olduğu düşünülmektedir. Hamilelik sırasında her 10 kadından biri depresyon yaşar. Depresyon tedavi edilebilir, bu nedenle hamilelik sırasında depresif veya ‘aşağı’ hissediyorsanız, erken yardım almak son derece önemlidir.

Ellerinizde karıncalanma ve uyuşma (karpal tünel sendromu)

Karpal tünel sendromu – ellerinizde karıncalanma ve uyuşma – hamilelik sırasında kadınların yüzde 60’ını etkiler. Gebelikte doku sıvılarında artışa bağlı olarak median sinirin sıkışması sonucu oluşur. Karpal tünel sendromu hafif, aralıklı ağrılı veya şiddetli olabilir ve başparmağın kısmi felcine veya duyu kaybına neden olabilir. Belirtiler genellikle doğumdan hemen sonra kendiliğinden düzelir.

Vajinal akıntı

Vajinal akıntıdaki artış, hamilelik sırasında yaygın bir değişikl iktir. Kaşıntı, ağrı, kötü koku veya idrar yaparken ağrı ile ilişkiliyse enfeksiyona bağlı olabilir. Teşhis ve tedavi için kadın doğum doktorunuza görünün.

Hamilelik süreciniz başladıktan sonra sahip olabileceğiniz Doğum Sağlık Sigortası hakkında detaylı bilgi almak için uzman sağlık ekibimiz ile hemen iletişime geçin. 0(850) 346 1130 

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamilelik Hastalıkları Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by