Hamilelikte Ateş Basması

Hamilelikte Ateş Basması Nedir? Doğum Sağlık Sigortası ile %20 vergi avantajlından faydalanın. Doğumdan sonra bebeğinize Sağlık Sigortası yaptırın.

Hamilelikte Ateş Basması

Hamilelikte ateş basması çok erken başlayabilir ya da hamilelik sırasında herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Ateş basması hamile kadınların yarısından fazlasını, genellikle birinci ve ikinci trimesterde ve haftalık olarak etkiler. Menopozla ilgili olanlar gibi hamilelikte ateş basması, beklediğiniz zaman yükselme eğiliminde olan dalgalanan hormon seviyelerinden (öncelikle östrojen) kaynaklanır.

Ve doğumdan sonra ateş basması devam ederse, şaşırmayın. Hamile kalma, hamilelik ve emzirme sürecinin tamamı geçene kadar hormonlarınız dalgalanmaya devam edeceğinden ateş basması da devam edebilir. (Hamilelikte Ateş Basması)

Hamilelikte Neden Daha Sıcak Hissediyorum?

Hamileliğin her aşaması vücut ısınızı biraz yükseltebilir. Cildinize dokunduğunuzda daha sıcak hissedebilirsiniz. Muhtemelen daha fazla terlersiniz ve hatta gece terlemeleriniz olabilir .

Hamileliğinizin başlangıcında, yeni hormonlar her şeyin yolunda gitmesini sağlayan küçük işçiler gibidir. Bu hormonal değişiklikler vücut ısınızı da az miktarda yükseltir. Vücudunuz büyümeye ve yeni yaşamı beslemeye hazırlanırken birkaç başka değişiklik olur. Bebeğinize besin ve oksijen taşımak için daha fazla kan gerekir. (Hamilelikte Ateş Basması)

Kalp, zaten olduğundan daha çok çalışarak ayakta kalır. Hamileliğin sekizinci haftasında kalbiniz daha hızlı kan pompalamaya başlar. Daha yüksek bir kalp atış hızı metabolizmayı yükseltir ve bu da vücut ısınızı hafifçe yükseltir. Vücudunuzdaki kan damarları tüm bu kanı dağıtmak için genişler. Bu, cildinizin yakınındaki kan damarlarını içerir. Cildinize daha fazla kan akar ve daha sıcak hissetmenize neden olur.

Üçüncü üç aylık dönemde bebeğinizi taşımak aynı zamanda kişisel ankastre ısıtıcınızı da taşımak anlamına gelir. Büyüyen küçük çocuğunuz, emdiğiniz vücut ısısını verir. Bu sizi içten dışa daha sıcak hissettirebilir. İkizlere mi hamilesiniz?O halde iki küçük taşınabilir ankastre ısıtıcınız var. (Hamilelikte Ateş Basması)

Hamilelikte Ateş Basmasına Ne İyi Gelir?

Hamilelikte ateş basmaları için ilaç ne mevcut ne de tavsiye edildiğinden, en iyi seçeneğiniz aşırı ısınmayı önlemek için pratik adımlar atmak:

  • Birdenbire sıcak hissederseniz giysileri hızlı bir şekilde çıkarabilmeniz için katmanlar giyin
  • Pamuk ve keten gibi nefes alabilen, doğal kumaşlar giyin
  • Geceleri ince giysilerle uyuyun ve bir oda fanı kullanın, böylece aşırı ısınma olasılığınız azalır
  • Soğuk veya ılık duş alın
  • Dengesiz yemekler ve kaygı da sıcak basmaları şiddetlendirebilir.
  • Sıvı alımınızı artırın. Daha fazla su içmek her zaman yardımcı olur. Buz parçalarıyla birlikte bir su şişesi bulundurun.
  • Bir vantilatör veya bir elektrikli el fanı taşıyın.
  • Kan şekeri seviyelerinin sabit kalmasını sağlamak için az ve sık yiyin. Bunun nedeni, kan şekerinin aniden yükselmesi veya düşmesi bazen vücut ısımızın değişmesine neden olabilmesidir. Hamilelikte beslenmenize dikkat etmek yardımcı olabilir.
  • 2010 yılında yapılan bir araştırma, egzersiz yapan kadınların daha az ateş basması yaşadığını gösterdi. (Hamilelikte Ateş Basması)

Sürekli olarak sıcak hissediyorsanız, bir termometre kullanın. Ateşiniz 37.5 °C’nin üzerindeyse, doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz. Neyse ki, kendinizi daha sıcak hissedebilseniz bile, hamilelik sırasında bile vücut sıcaklığınızı zararlı seviyelere çıkarmak oldukça zordur. Bazı araştırmalar, ter atmanın aslında ateş basmasıyla mücadele edebileceğini göstermiştir.

Hamilelikte Sıcaklıkla İlgili İyi Haber

Bazı araştırmalar, biraz ısının bebeğiniz için iyi olduğunu gösteriyor. Tıbbi kaynaklar mevsimsel sıcaklıkların doğum ağırlığını ve uzunluğunu etkilediğini buldu. Araştırmacılar, daha sıcak aylarda doğan bebeklerin boyunun daha uzun olduğunu buldu. Daha sıcak iklimlerde yaşayan annelerin hamileliklerinin ortasında daha ağır bebekleri oldu. (Hamilelikte Ateş Basması)

Ne Zaman Doğum Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?

Daha sıcak hissetmek ve gece terlemesi sağlıklı bir hamileliğin normal bir parçası olabilir. Hafifçe yükselen vücut ısınız, sıcak günlerde dışarı çıkarken ve yorucu aktiviteler sırasında ekstra dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir. Sıcak küvetlerden, saunalardan ve sizi çok fazla ısıtan diğer aktivitelerden kaçının. Isı stresi bebeğiniz için zararlı olabilir.

Hamilelik sırasında aşırı ısındığınızı düşünüyorsanız kadın doğum doktorunuzla görüşün. Hamileliğinizin ilk haftasından itibaren Doğum Sağlık Sigortası sahibi olabilir ve muayenelerde sadece 15 TL ödeyebilirsiniz.Diğer semptomlarla birlikte gece terlemeniz varsa, enfeksiyon gibi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Aşağıdaki durumlarda da acilen doktorunuza görünün:

  • 37,5°C’den yüksek bir ateş
  • Mide bulantısı
  • Grip belirtileri
  • Kas ağrıları
  • İshal

Doğum Sağlık Sigortası ile;

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamilelikte Ateş Basması Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by