Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Doğum Sağlık Sigortası ile kadın doğum bölümü muayenelerinizi aksatmayın. Detaylı bilgi için bizi arayın. 0(850) 346 1130
Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebeğinize daha doğmadan bakmanız önemlidir. Bunu, sağlıklı bir yaşam tarzı yaşayarak ve hamileyken doktor randevularını alarak yapabilirsiniz. Sağlıklı bir hamilelik sürdürürseniz, sağlıklı bir doğum yapma olasılığınız daha yüksektir. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
Hamile olduğunuzu öğrenir öğrenmez kadın doğum doktorunuzla bir randevu ayarlamanız gerekir. Doğum Sağlık Sigortası ile ilk randevunuzdan itibaren muayenelerde 15 TL ödersiniz. Hamilelik dönemi içinde yapılması gereken test ve tahlilleri de kapsayan Doğum Sağlık Sigortası aynı zamanda devlet desteği ile vergi avantajı da sağlar. Detaylı bilgi için bizi Hemen Arayın.
Hamilelikte Yapılması Gerekenler
Multivitamin alın
Doğum öncesi vitaminleri , anne adaylarının daha yüksek dozlarda ihtiyaç duyduğu daha yüksek seviyelerde belirli besinleri içerir, örneğin:
- folik asit
- kalsiyum
- Demir
Bu vitaminler fetüsün uygun gelişimine yardımcı olur ve doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur.
- Bol bol uyuyun
Değişen hormon seviyeleri, beklenti ve kaygı, 9 aylık hamileliğiniz boyunca uykuyu zorlaştırabilir. Hamilelik, özellikle son üç aylık dönemde zorludur ve uykunuza ihtiyacınız olacaktır. Her gece 7-9 saat uyumaya özen gösterin. Yorgunluk, vücudunuzun daha fazla dinlenmeye ihtiyacı olduğunun bir işaretidir, bu yüzden kendinize mümkün olan tüm uykuyu verin. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Egzersiz yapın
Hamile kadınların hamileliklerinde parmak kaldırmaktan kaçındıkları günler geride kaldı. Artık egzersizin anne ve bebeğe iyi geldiğini biliyoruz. Hamile kalmadan önce düzenli olarak egzersiz yaptıysanız, devam edin.
- Deniz ürünleri yiyin
Deniz ürünleri, omega 3, yağ asitleri, çinko ve demir gibi vitamin ve minerallerle yüklüdür. Bunların hepsi hem anne hem de bebek için önemlidir. Ancak az pişmiş veya çiğ deniz ürünleri bazı sorunlara neden olabilir. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Partnerinizle birlikte olun
Plasenta previa veya başka bir yüksek riskli hamilelik türü gibi karmaşık bir faktörünüz olmadığı sürece hamilelik sırasında cinsel birliktelik iyidir. Hamileliğiniz sırasında cinsel ilişkinin güvenliği hakkında herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla konuşun.
- Yoga yapın
Anne adayları için tasarlanmış doğum öncesi veya nazik yoga sınıflarını araştırın. Bu sınıflardaki eğitmenler, hangi pozların en iyi olduğunu ve hangilerinden kaçınmanız gerektiğini bileceklerdir. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Grip aşısı olun
Grip aşısından grip alamazsınız. Enjeksiyon canlı bir virüs değildir. Hamileliğiniz sırasında grip olduğunuzda, ciddi yan etki riski, aynı yaşta hamile olmayan kadınlardan daha fazladır.
- Dengeli kilo alın
Hamilelik sırasında çok fazla kilo almak bebeğinize yarardan çok zarar verebilir. İlk üç aylık döneminizde, büyüyen fetüsünüzü desteklemek için günde yalnızca yaklaşık 100 ekstra kaloriye ihtiyacınız vardır. Üçüncü üç aylık döneminizde, bu ek kalori sayısı günde 300 ila 500’e yakındır. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Diş hekiminizi ziyaret edin
Uzmanlar hamile annelerin düzenli diş temizliğinin yanı sıra hamilelik sırasında rutin bir ağız sağlığı değerlendirmesi yapmasını önermektedir. Diş hekiminize hamile olduğunuzu mutlaka söyleyin.
Hamilelikte ilk önce, Doğum Sağlık Sigortası yaptırın. Doğum Sağlık Sigortası hamilelikte sağlık giderlerini en ekonomik rakamlara mal etmenenizi sağlar. Hastane ve doktor tercihinde bulunabilir, muayenelerde yalnızca 15 TL ödersiniz.
Hamilelikte Yapılmaması Gerekenler
- Sigara içmeyin
Hamilelik sırasında sigara içen kadınlardan doğan bebekler,büyük olasılıkla daha düşük doğum ağırlığına sahip olmaları ve sigara içmeyen annelerden doğan çocuklara göre öğrenme güçlüğü açısından daha büyük risk altındadır. Ayrıca, sigara içen kadınlardan doğan çocukların, fizyolojik nikotin bağımlılığı nedeniyle daha genç yaşta sigara içmeyi denemeleri ve daha erken sigara içmeleri daha olasıdır.
- Alkol içmeyin
Alkol bebeğinizin gelişimini büyük ölçüde etkileyebilir. Hamileyken alkol kullananlar fetal alkol sendromu (FAS) olan bir bebek dünyaya getirmesi olasıdır. FAS’ın belirtileri şunları içerir:
- düşük doğum ağırlığı
- öğrenme özürleri
- davranış sorunları
- büyüme ve gelişme kilometre taşları açısından gecikme kalıpları
Az miktarda alkol bile sorun olabilir. Hamilelikte güvenli bir alkol alımı seviyesi yoktur. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Cıva içeren balık tüketmeyin
Deniz ürünleri, iyice pişirildiğinde yok edilen zararlı bakteri ve virüsleri taşıyabilir. Ayrıca hamile kadınlar, yüksek düzeyde cıva içerebilecek çiğ balık ve balıklardan kaçınmalıdır.
Yüksek düzeyde cıva içeren balık örnekleri şunları içerir:
- köpek balığı
- kılıçbalığı
- çini balığı
- kral uskumru
- Çiğ et yemeyin
Çiğ ve az pişmiş et ve yumurta, listeriosis ve toksoplazmoz gibi gıda kaynaklı hastalık riskini taşır. Gıda zehirlenmesi de bir olasılıktır. Bu koşullar, ciddi doğum kusurlarına ve hatta düşüklere yol açabilecek ciddi, yaşamı tehdit eden hastalıklara neden olabilir.
- Şarküteri eti yemeyin
Sosisli sandviçler, sosisler, somon füme ve diğer iyileştirilmiş etler dahil olmak üzere şarküteri etler listeriosis ve toksoplazmoz gibi gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilir. Pastörize (çiğ değil) süt ve peynir yemek de önemlidir. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Pastörize edilmemiş süt ürünleri yemeyin
Çiğ süt pastörize edilmediği için anne adayları için tavsiye edilmiyor. Bu, sizi hasta edebilecek bakterileri öldürmek için ısıtılmadığı anlamına gelir.Çiğ süt listeria bakterisini içerebilir. Hastalığa, düşüklere ve hatta yaşamı tehdit eden sonuçlara yol açabilir.
- Jakuzi veya saunada oturmayın
Rahatlatıcı olsa da, jakuzilerin ve saunaların yüksek ısı ortamı anne adayları için çok tehlikeli olabilir.
- Çok fazla kafein içmeyin
Kafein plasentadan geçebilir ve bebeğinizin kalp atış hızını artırabilir. Anne adaylarının günde bir veya iki fincan kahve tüketmesi güvenlidir. Fazlasından kaçının. (Hamilelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Kedinin çöp kutusunu temizlemeyin
Tüylü arkadaşınızı istediğiniz kadar sevin ve daha sonra ellerinizi yıkayın, ama bir kedinin çöp kutusunu temizlemeyin. Kedi atıkları milyonlarca bakteri ve parazitle doldurulur. Özellikle toksoplazma gondi, özellikle anne adayları için tehlikelidir.Bu parazite yakalanan bebekler, nöbetler ve zihinsel engeller dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir.
Yoruma kapalı.