Hamilelikte Sık İdrara Çıkma

Hamilelikte Sık İdrara Çıkma. Doğum Sağlık Sigortası ile; muayenelere yalnızca 15 TL ödeyin. Doğumdan sonra Bebek Sağlık Sigortası ile uygun rakamlarla bebeğinizi sigortalatın.

Hamilelikte Sık İdrara Çıkma. Doğum Sağlık Sigortası ile; muayenelere yalnızca 15 TL ödeyin. Doğumdan sonra Bebek Sağlık Sigortası ile uygun rakamlarla bebeğinizi sigortalatın.

Hamilelikte Sık İdrara Çıkma

Hamilelikte sık idrara çıkma sık görülen bir durumdur. Bağımsız bir semptom olarak endişe nedeni değildir, ancak hamile bir kişi idrar yaparken ağrı veya idrar yolu enfeksiyonunun (İYE) diğer semptomlarını yaşarsa doktoruna danışmalıdır. İdrar sıklığı başlangıçta, progesteron ve insan koryonik gonadotropin (hCG) hormonlarının artan seviyelerine bağlı olarak ortaya çıkar.

Hamilelikte sık idrara çıkma, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde rahim ve bebek büyümeye devam ettikçe mesane üzerinde baskı oluşturacak şekilde yeniden ortaya çıkabilir. (Hamilelikte Sık İdrara Çıkma)

Ateşi veya titremesi olan veya idrar yaparken yanma hissi fark eden hamile kişiler, idrar yolu enfeksiyonu (İYE) olabileceğinden derhal tıbbi yardım almalıdır. Diğer semptomlar arasında bel ağrısı veya kısa bir süre içinde idrara çıkma ihtiyacında keskin bir artış olabilir.

Hamilelikte Sık İdrara Çıkma İçin Tedavi ve İyileştirme Yöntemleri 

Kadın doğum doktorları genellikle hamile bir kişinin semptomlarına dayanarak idrar sıklığını teşhis edebilir. Fizik muayeneye ek olarak, kişinin tuvalete ne sıklıkta gittiği ve her yolculukta ne kadar idrar yaptığı hakkında bir dizi soru sorabilirler.

Şunları da sorabilirler:

  • idrarın kokusu, rengi veya kıvamındaki değişiklikler
  • günlük sıvı tüketimi
  • sıklık modeli (yani ne zaman başladığı ve semptomların günün hangi saatinde ortaya çıktığı)

Kegel egzersizleri olarak da bilinen pelvik taban egzersizleri, pelvis ve üretra kaslarını güçlendirebilir ve mesaneyi destekleyebilir. Hamilelik sırasında Kegel egzersizleri yapmak, bazı kişilerin idrar akışı üzerindeki kontrolünü yeniden kazanmalarına yardımcı olabilir. Kegel egzersizlerini hamilelik sırasında ve doğumdan sonra yapmak güvenlidir. (Hamilelikte Sık İdrara Çıkma)

Günde 8 ila 12 bardak su içerek susuz kalmamak hamilelik sırasında hayati önem taşır. Bununla birlikte, hamile bir kişinin idrara çıkışını kolaylaştırmak için yapabileceği birkaç şey vardır:

  • yatmadan önce sıvıları azaltmak
  • kafeinli içeceklerden kaçınmak
  • idrar yaparken öne eğilmek
  • mesane günlüğü tutmak veya banyo molalarını kaydetmek

Sık idrara çıkma genellikle ne zaman başlar? Ne kadar sürer?

Sık idrara çıkma hamileliğin erken bir belirtisidir ve gebeliği takip eden ilk birkaç hafta kadar erken başlayabilir. Bununla birlikte, çoğu insan, rahmin mesaneyi zorlamaya başladığı 10 ila 13. haftalarda aciliyet yaşamaya başlayabilir. (Hamilelikte Sık İdrara Çıkma)

Ortalama bir insan günde 6 ila 7 kez tuvalete gider, ancak bu sayı kişinin ne içtiğine ve ne sıklıkla içtiğine bağlı olarak değişebilir. Hamileler için bu sayı kişinin “normal” durumuna bağlı olacaktır. Örneğin, bir kişi tuvaleti günde sekiz kez kullanıyorsa, hamile kalmak ziyaretlerini günde 10 kez artırabilir. Hamileliğe bağlı idrar sıklığı ikinci trimesterde hafifleyebilir, ancak genellikle hamileliğin son haftalarında geri döner. Bebek doğduğunda, normalden daha sık tuvalete gitme dürtüsü ortadan kalkmalıdır.

Hamileliğin İlk Haftaların İtibaren Doğum Sağlık Sigortası

Sık idrara çıkma normal bir hamilelik belirtisidir. Bununla birlikte, tıbbi tedavi gerektirebilecek altta yatan bir durumun işareti de olabilir. Ağrılı idrara çıkma dahil olmak üzere İYE’nin ek semptomlarını gösteren hamile kişiler, mümkün olan en kısa sürede doktorlarıyla iletişime geçmelidir. Sık idrara çıkma hamileliğin bir parçasıdır ve doğumdan sonra düzelmelidir. Bununla birlikte, bazı hamile kişiler doğumdan sonra altı haftaya kadar semptomlar yaşayabilir. İdrar yaparken ağrı hisseden veya doğumdan sonra hala mesane sorunu yaşayan hamileler doktorlarından randevu almalıdır. Bebek doğduktan sonra idrar sıklığı genellikle azalacaktır. (Hamilelikte Sık İdrara Çıkma)

Bebek doğduktan sonra Bebek Sağlık Sigortası ile uygun rakamlara özel hastanelerde sağlık hizmeti almak için, uzman sağlık ekibimizden Teklif Alın.

Hamileliğinizin başından itibaren sahip olabileceğiniz Doğum Sağlık Sigortası ile; muayenelerde yalnızca 15 TL SGK katılımı ödersiniz, gebelik rutin test ve tetkikleri için ek ücret ödemezsiniz, normal veya sezaryen doğum sağlık sigortası kapsamındadır. SGK ile anlaşmalı tüm bölümlerde sağlık sigortası kullanabilirsiniz.  Böylece Doğum Sağlık Sigortası ile gebelik dışında gelişen bir hastalık durumunuz için de sağlık sigortası kullanabilirsiniz.

Bebeğinizin doğumdan sonra kattaki ilk işlemleri; topuk kanı, koruyucu aşısı, yenidoğan çocuk doktoru muayenesi ücretsiz olarak yapılır. Özel hastanelerde bulunan SGK anlaşması ile yenidoğan yoğun bakımı ihtiyacınız halinde ek ücret ödemezsiniz. Yenidoğan yoğun bakımındaki sağlık harcamalarınız SGK kapsamındadır ve sigorta ile %100 karşılanır. (Hamilelikte Sık İdrara Çıkma)

Hamileyken Doğum Sağlık Sigortası Yaptırın

Sağlık sigortalarında doğum teminatı olduğunu bilmeyen anne adaylarımız olabilir. 2017 yılından itibaren hamilelik süreciniz başladıktan sonra bir Doğum Sağlık Sigortası sahibi olabiliyorsunuz. Gebelik rutin test ve tetkiklerinin içinde olduğu bu sağlık sigortası, size ve bebeğinize anlaşmalı özel hastanelerde sağlıklı doğumun kapılarını açıyor. Tek kişilik özel oda, 2 geceye kadar doğumda hastanede yatışınız ve refakatçi giderleri doğum sağlık sigortasına dahildir. (Hamilelikte Sık İdrara Çıkma)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamilelikte Sık İdrara Çıkma Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by