Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?

Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar? Doğum sağlık sigortası ile kadın doğum bölümü muayenesi sadece 15 TL.Detaylı bilgi için uzman sağlık ekibimizi Hemen Arayın.

Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?

Hamilelikte şişkinlik, en sık görülen ve en az çekici olan erken gebelik belirtilerinizden biri olabilir, ilk olarak 11. hafta civarında ortaya çıkar ve muhtemelen hamileliğiniz boyunca doğum gününe kadar devam eder. (Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?)

Hamilelikte Şişkinliğe Ne Sebep Olur?

Hamilelik testi pozitif çıkar çıkmaz kot pantolonunuz rahat hissetmeye başlamış gibi görünebilir ve bu kabarık fenomen için hamilelik hormonu progesteronuna teşekkür edebilirsiniz. Progesteron sağlıklı bir hamileliği sürdürmek için gerekli olsa da (sonuçta bu, gebelik öncesi hormondur), aynı zamanda o çok hoş üçlüyü de tetikler: şişkinlik, geğirme ve gaz çıkarma.

Progesteron vücudunuzdaki (gastrointestinal sistem dahil) düz kas dokusunun gevşemesine neden olur. Bu, sindirimi yavaşlatır, yediğiniz besinlerin kan dolaşımınıza girmesi ve bebeğinize ulaşması için daha fazla zaman verir. Bu iyi bir şeydir. Kötü haber şu ki, hamileyken bu daha yavaş sindirim, şişkinlik hissetmenize ve bir veya daha çok karın ağrısı yaşamanıza neden olabilir.

Dahası, genişleyen rahminiz rektumunuza artan bir baskı uygular, bu da kas kontrolünü bozabilir ve bu da gaz kaçırmanıza neden olabilir.

Hamilelik Şişkinliği Ne Kadar Sürer?

Üzgünüz, ancak yaşadığınız o çok fazla yemek hissi, rahminiz genişlemeye ve midenize ve bağırsaklarınıza baskı yapmaya devam etmesi yani kısaca hamilelik şikinliği daha da kötüleşmesi muhtemel bir hamilelik belirtisidir.

Bu sizin için biraz acı verici olabilir, ancak bebeğinizin hamilelik şişkinliğinin rahatsızlığından ve yaşadığınız diğer hamilelik belirtilerinden (merhaba, mide bulantısı) habersiz olduğunu bilmenin rahatlığını yaşayın. (Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?)

Hamilelikte Şişkinlik Nasıl Giderilir?

Hamilelik boyunca ne yaparsanız yapın bir miktar şişkinlik yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek olsa da, kabızlığı yönetmek ağrılı gaz oluşumunu en aza indirebilir. İşte size yardımcı olabilecek birkaç ipucu:

  1. Bol su için

Hidratlı kalmak, gaz ve şişkinliğin yaygın bir nedeni olan kabızlığı önlemek için sindirim sisteminizde hareket etmeye yardımcı olur .

  1. Lifli besinler tüketin

Bol miktarda lif yemek hamilelik kabızlığını engellemenin başka bir yoludur – yapraklı yeşillikleri, bakliyatları, kepekli tahılları (kepekli ekmek veya makarna gibi) ve meyveleri düşünün. Öte yandan, diyetinize aniden tonlarca lif eklemek gaz için bir reçete olabilir. Halihazırda düzenli olarak lif tüketmiyorsanız, yavaş yavaş beslenmenize ekleyin. (Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?)

  1. Daha küçük öğünleri tercih edin

Tek seferde ne kadar çok yemek yerseniz o kadar fazla şişkinliğiniz olur. Günde altı küçük öğün veya üç orta öğün artı iki veya üç ara öğünle besin tüketmek, bebeğinizi daha iyi beslemek için beslenme seviyenizi sabit tutmakla kalmaz, sindirim sisteminizin aşırı yüklenmesini önleyerek gaz ağrılarını ve mide ekşimesini kontrol altında tutar.

  1. Yavaşlayın

Öğle yemeğinizi genellikle beş dakika içinde hız bir şekilde tüketirseniz, muhtemelen o yemekle birlikte çok fazla hava yutarsınız. Hava, midenize ağrılı gaz kabarcıkları (bebeğinizbir ağrı hissetmez sadece siz hissedersiniz) ve şişkinlik şeklinde yerleşecek.

Ne kadar meşgul olursanız olun, hamilelik sırasında yavaş bir hızda yemek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Sadece karın rahatsızlığınızı azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda kendinize hak ettiği bir mola vereceksiniz. (Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?)

  1. Rahatlamaya çalışın

Hamilelik sırasında endişeli yemek yemek aynı zamanda hava yutmaya ve şişkinliğe yol açar. Yemeğinizi stresle yememeye çalışın. Yemekten önce ve yemek sırasında kendinizi sakinleştirmek için durun ve birkaç derin nefes alın ve öğle yemeği molasının aslında bir mola vermeniz gerektiği anlamına geldiğini unutmayın.

  1. Fasulye yemeyi azaltın

Bilindiği gibi fasülyenin namı, girişinden ve çıkışından önce gelir. Fasülye tüketimini tamamen bırakmak zorunda değilsiniz (bunlar harika bir protein ve diğer besin kaynaklarıdır), ancak hamilelik diyetinizde aşırıya kaçmamaya çalışın. Gaz yapan diğer yiyecekler arasında lahana, soğan, kızarmış yiyecekler, şekerli yiyecekler ve zengin soslar bulunur. Her halükarda (soğan halkaları gibi) uzak durmanız muhtemelen daha iyi olanlardan kaçının ve diğerlerini alımınızı azaltın.

7.Probiyotikleri deneyin

Probiyotikli yiyecekler (yoğurt, kefir, ekşi mayalı ekmek, turşu, lahana turşusu gibi) yemek, bağırsaklarınızı mutlu etmek için iyi bakterileri desteklemeye yardımcı olur, bu da kabızlık ve gazla mücadeleye yardımcı olabilir. Bir prebiyotik takviyesi eklemeden önce kadın doğum doktorunzu ile konuşun. (Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?)

8.Yürüyüşe çıkın

Dışarıda 10 dakikalık hızlı bir yürüyüş bile, gazın ortaya çıkma şansı bulamadan işlerin devam etmesine yardımcı olabilir.

9.Doğal ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun

Reçetesiz satılan bir ilaç bazen hamilelik sırasında şişkinliği yenebilir. Kabızlık ve gaza yardımcı olması için doktorunuzla bir gaz ilacı veya müshil hakkında konuşun.

10.Sıcak bir içecek yudumlayın

Bir bardak papatya çayı, limonlu bir bardak sıcak su gibi her türlü hamilelikte şişkinlik sorunlarına yardımcı olabilir. (Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar?)

11.Karnınıza masaj yapın

Bu ipucu, bebeğinizin şişkinliği bağırsaklarınızı gölgede bırakmadan önce, hamileliğin erken döneminde gerçekten işe yarayabilir. Ancak (çok nazik) bir karın masajı kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir:

  • Sağ kalça kemiğinizle dairesel hareketlerle hafifçe ovalamaya başlayın.
  • Sağ kaburgalarınıza, göğüs kafenize, sol kalçanıza ve göbek deliğinize doğru hareket edin.
  • Tüm devre iki ila üç dakika sürmelidir.
  • Toplamda yaklaşık 10 dakika tekrarlayın.

Hamilelikte Doğum Paketi Nedir?

Anne adaylarının birçoğu güvenli ve rahat bir şekilde hamilelik geçirmek için doğum sigortası yaptırmaktadır.

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamilelikte Şişkinlik Kaçıncı Haftada Başlar? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by