Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar
Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar Nelerdir?
Yumurta
Bugün sizlere hamilelik döneminde tüketilmemesi gereken gıdalardan ve nedenlerinden bahsedeceğiz. İlk dikkat etmemiz gereken grup az pişmiş yumurta. Yumurtanın içindeki bakteriler, gıda zehirlenmelerine ve bağırsak enfeksiyonlarına sebep olabiliyor.
Bu sebeple yumurtamızı pişirirken tam olarak piştiğinden emin olmamız gerekiyor. Haşlarken, omlet yaparken, menemen yaparken… Tam olarak yumurtayı pişirmeniz lazım. Ki.. o bakterilerden uzak durabilelim.
Aynı zamanda dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta ise; Yumurta ile ilgili olan… Mayonez, krema ve dondurma gibi ürünlerde çiğ yumurta kullanılması. Bu sebeple bu süreçte bu gıdaların beslenmemize sokmamamız lazım. (Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar)
Hamileyken Doğum Sağlık Sigortası Yaptırabilirsiniz. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Pastörize Olmayan Süt Ürünleri
Süt ürünleri, hamilelik beslenmesinde olmazsa olmaz gıdalardan bir tanesi. Çünkü kalsiyum içeriyor. Kalsiyum beslenmemizde kemik gelişimi için çok önemlidir. Pastörize olmayan ürünlerin içerisindeki bakteriler gıda zehirlenme riskini artırabilir.
Az Pişmiş veya Pişmemiş Et Grubu
Burada dikkat etmemiz gereken noktalardan bir tanesi etin tam olarak piştiğinden emin olmamız gerekiyor. Ki.. o içerideki bakterileri kırabilelim. (Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar)
Balık ürünleri, deniz ürünleri, özellikle
Kabuklu Deniz Ürünlerine de Dikkat Edelim.
Çünkü onların cıva oranı çok yüksek. Hamilelik döneminizde mutlaka balık tüketelim, ama dikkatli olalım. Yüzeye balıklarını tercih edelim. Çünkü onların civa oranı çok düşük. Yüzey balıklarından beslenmeye özen gösterelim. (Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar)
Aynı zamanda da, istiridye gibi midye gibi kabuklu deniz ürünlerinden, bu dönemde uzak duralım. Çünkü bunların gıda zehirlenmesi yapma oranı çok yüksek ve diğer dikkat etmemiz gereken gıda ise Sushi.
Sushinin, içerisinde bulunan çiğ balık ürünleri veya fümelenmiş balık ürünleri, hala bakteri olarak bize bir risk taşıyabiliyor. Bu dönemde evet biliyorum, canımız çok istiyor ama aynı zamanda uzak durmamız gerekiyor ki;
Salam Sosis Gibi İşlenmiş Diğer Kırmızı Et Ürünleri
Bunların İçerisinde çok fazla katkı maddesi bulunuyor. Tuz oranları çok yüksek. Yağ oranları çok yüksek. Bir baksanız içerisinde zaten Kaliteli et ürünleri bulunmuyor.
Kaçamaklar olabiliyor biliyorum, haftada bir olmasına özen gösterin. Hatta hiç olmazsa bizim için çok daha iyi.
Hamileyken Doğum Sağlık Sigortası Yaptırabilirsiniz. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Karaciğer
Bir diğer gıdamız karaciğer. Karaciğer normalde bizim önerdiğimiz güzel bir protein kaynağı olmakla birlikte; Aynı zamanda demir kaynağı. A vitamini vücutta depolanabilen bir vitamin. Karaciğerde de çok fazla olması nedeniyle bu dönemde tüketmemeye dikkat edelim veya tüketiyorsak da; Doktor kontrolünde, bir diyetisyen gözetim altında tüketebiliriz.
Kafein ve Bitki Çayı Kullanımı
En çok merak edilen noktalardan bir tanesi, kafein ve bitki çayı kullanımı. Bitki çayları istemsiz rahim kasılmalarına ve kanamalara sebep olabilir. Bu sebeple doktorunuza danışarak tüketmelidir.
Ama bu dönemde mümkün olduğu kadar kullanmayalım veya kullanıyorsak da bunları limitleyelim. Kafeinin bebeğin beyin gelişiminde olumsuz bir etkisi olduğu için; Çay, kahve gibi yüksek kafein içeren veya diğer asitli içeceklerin içerisinde de yüksek miktarda bulunmaktadır. (Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar)
Bunları maksimum bir fincan olarak sınırlandırmak da fayda var. Bu dönemde hamilelik sürecinde bizi en çok zorlayan noktalardan bir tanesi de; Aşerme. Sürece baktığımız zaman psikolojik olarak tamamen bizi zorlayan, ama bilimsel olarak da bir açıklaması olmayan bir durum.
Burada unutmamanız gereken en büyük nokta bunu kontrol altına almak. Diyelim ki; alamadık ama canımız çok fazla şekilde şeker oranı artırılmış iyi tuzlu yağlı gıdalar çekiyor. Bu konuda dikkat etmemiz gereken noktalar da önemlisi etiket okuma alışkanlığına sahip olmak.
Çünkü bu şekilde organımızın çok istediği gıdada ne kadar şeker alacağımız ne kadar tuz veya alacağımızı görebiliriz aşerme dönemlerinde canınız çok fazla şekerli gıdalardan istiyorsa bile mutlaka ve mutlaka arkasındaki etiketleri okumanız ve o gıdaları tükettiğiniz zaman içerisindeki su tuz şeker ve yağ oranı ne derecede vücudumuzda etkileyeceğini hatırlamamız gerekiyor.
Bu grup içerisinde dikkat etmemiz gereken diğer gıda konserve gıdalar konserve gıdaların içerisinde hala bakteri üremeye devam edebiliyor ve aynı zamanda konservelerin saplanmış olduğu kapların içerisinde elementler vücudumuza, bebeğimizin vücudunda birikmeye devam ediyor. (Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar)
Bu da İleriki zamanda sağlık kalitemizi büyük anlamda etkiliyor. Konserve gıdalar ve paketli gıdalar katkı maddesi içeren biliyor bu sebeple bu gıdaları tüketirken dikkat dağılması gerek. (Hamilelikte Tüketilmeyecek Gıdalar)
Son olarak, alkol ve sigara. Artık zaten alkol ve sigaranın zararlarından bahsetmeye gerek yok. Ama bu dönemde özellikle dikkat edilmesi gerekiyor ki alkol tüketimi , sigara tüketimi, bebeğimizin sinir sistemini… Beyin gelişimini… Solunum yollarını çok ciddi şekilde etkiliyor. Hatta gelişimini direkt olarak etkiliyor.
Benim size önerim; Hamile kalmadan önce yada bir bebek sahibi olmaya karar verdiğiniz dönemden itibaren, hem sizin hem de eşinizin bu iki zararlı maddeyi hayatınızdan çıkarmanız. Kullanılan ortamlarda dahi bulunmamız.
Çünkü Bebeğinizin gelişimi için beyin gelişimi için sinir sisteminin solunum Yolları’nın daha sağlıklı ve daha kaliteli bir şekilde gelişmesi için; Bu iki noktaya mutlaka özen göstermeniz gerekiyor.
Hamileyken Doğum Sağlık Sigortası Yaptırabilirsiniz. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Hizmet verdiğimiz sigorta şirketleri
Hamilelik başladıktan sonra da yapabildiğimiz doğum sağlık sigortaları, Hamilelik döneminde muayenelerinizi, tahlillerinizi ve doğumu karşılar. Alışılagelmiş sağlık sigortalarından farklı olarak; Hamileyken yapılabilmesi gibi önemli bir farklılıkla birlikte; İstediğiniz anlaşmalı özel hastaneyi seçebilmenizi, gerekli görürseniz doktorunuzu ve hastanenizi değiştirme hakkınızı doğuma kadar saklı tutar.
Doğum Sağlık Sigortasının çok fazla anne adayı tarafından tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri ise; DEVLET DESTEĞİ ‘dir. Doğum sağlık sigortanız yada doğumdan sonra yeni doğan bebek sağlık sigortası, çocuklarınız, aile bireyleriniz için yaptıracağınız sağlık sigortalarının tümü %15 ile %40 arasında değişen oranlarla vergi avantajına sahiptir. Böylece, çalışanlar yada iş yeri sahipleri için yıllık gelir vergisi oranınız kadar devlet desteğinden yararlanır. Sağlık sigortanızı %40’a kadar daha uygun fiyatlara maal etmiş olursunuz. Devlet desteği hakkında detaylı bilgi için tıklayın;
Yoruma kapalı.