Hamileyken Adet Olunur Mu?
Hamileyken Adet Olunur Mu? %40'a varan devlet desteği ile vergi avantajından faydalanmak için siz de Doğum Sağlık Sigortası sahibi olun. Bizi Arayın. 0(850) 346 1130
Hamileyken Adet Olunur Mu?
Birçok insan hamilelik sırasında adet görmenin mümkün olup olmadığını merak eder. Aksi iddialara rağmen, hamilelik sırasında adet görmezsiniz. Ancak, hamileliğin erken döneminde koyu kahverengi veya açık pembe olan hafif lekelenmelerin yaşanması yaygındır.
Her ay, yumurtalığınız sperm tarafından döllenmek üzere bir yumurta bıraktığında yumurtlama gerçekleşir. Rahim astarı, döllenmiş bir yumurtanın yerleşmesi beklentisiyle kalınlaşır ve bu da hamilelikle sonuçlanır. Bir yumurta döllenmez ve yerleşmezse, hem yumurta hem de rahim astarı adet kanı olarak vajinadan dökülür. (Hamileyken Adet Olunur Mu?)
Çok sayıda iddiaya rağmen, hamileyken adet olmanız mümkün değildir. Vücut, hamilelik hormonu, insan koryonik gonadotropini (beta hCG) üretmeye başladığında, adet dönemleriniz durur.
Peki, hamileyken regl olabilir misiniz? Kısa cevap hayır. Hamilelik sırasında yumurtlamadığınız veya yumurta bırakmadığınız için, aylık adet olmazsınız.
Hamilelikte İlk Üç Aylık Dönemde Neden Kanama Yaşayabilirsiniz?
İnsanlar hamilelik sırasında adet görmeyi bıraksalar da, yine de biraz kanama yaşayabilirler. Bu kanama mutlaka altta yatan bir sorunu göstermez, ancak bunun nedenini öğrenmek için kadın doğum doktorunuza görünmeniz gerekir. Doğum Sağlık Sigortası ile kadın doğum bölümü muayenelerinde yalnızca 15 TL ödersiniz. Bilgi için Bizi Arayın.
Kanama,hamileliğin ilk üç ayında, ikinci veya üçüncü trimesterden daha sık meydana gelme eğilimindedir. Tahminler, hamilelerin yaklaşık yüzde 25 ila 30’unun ilk üç aylık dönemlerinin bir noktasında lekelenme yaşadığını gösteriyor. Bu kanamanın birkaç nedeni vardır.
Yerleşme kanaması: Yerleşme kanaması, hamile kaldıktan yaklaşık 10 ila 14 gün sonra, adetinizin zamanı geldiğinde meydana gelen hafif lekelenmeyi ifade eder. Pek çok insan bu noktada henüz hamilelik testi yaptırmamıştır, bu nedenle lekelenmeyi karıştırmak kolaydır. Ancak bu kanama normal bir adetten daha hafiftir ve sadece birkaç gün sürer. Döllenmiş yumurtanın rahim zarına yerleşmesi sonucu oluşur. (Hamileyken Adet Olunur Mu?)
Rahim ağzı değişiklikleri: Rahim ağzı değişiklikleri nedeniyle ve özellikle cinsel ilişkiden sonra hamile kaldıktan kısa bir süre sonra lekelenme meydana gelebilir. Herhangi bir enfeksiyon olmadığı sürece, bu konuda endişelenmenize gerek yoktur.
Diğer nedenler: Hamileliğin ilk üç ayındaki bir döneme daha çok benzeyen daha ağır kanama, aşağıdakiler de dahil olmak üzere daha ciddi bir şeye işaret edebilir:
- Dış gebelik
- Enfeksiyon
- Düşük
- Molar gebelik
- Subkoryonik hematom olarak da bilinen subkoryonik kanama (plasenta ile rahim duvarı arasında kanama)
- Gestasyonel trofoblast hastalığı (GTD), normalde plasentaya dönüşen hücrelerden büyüyen nadir bir tümör grubu
Bunların hepsi tıbbi acil durumlardır ve hemen bir kadın doğum uzmanına görünmek önemlidir. Bunlara genellikle aşağıdakiler de dahil olmak üzere kanama dışındaki semptomlar eşlik eder:
- Sırt ağrısı
- Şiddetli karın ağrısı veya krampları
- Bilinç kaybı veya baygınlık
- Tükenmişlik
- Ateş
- Omuz ağrısı
- Vajinal akıntıdaki değişiklikler
- Kontrol edilemeyen kusma ve mide bulantısı
Hamileyken adet olmanız mümkün olmadığından, bu süre zarfında yaşadığınız herhangi bir kanamaya dikkat etmeniz önemlidir. İlk üç aylık dönemde hafif kanama veya lekelenme genellikle normal olsa da, diğer semptomların eşlik ettiği kanama daha ciddi bir şeye işaret edebilir ve hemen bir sağlık kuruluşuna görünmek önemlidir. (Hamileyken Adet Olunur Mu?)
Hamileyken Doğum Sigortası Yaptırmak Avantajlıdır
Anne adaylarının birçoğu hamile olduklarını öğrendikten sonra sağlık sigortalı olurlar. Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları 2010 yılı itibariyle özel hastanelerde sağlık hizmeti almak isteyen herkese avantajlı rakamlarla sağlık hizmeti sunuyor. (Hamileyken Adet Olunur Mu?)
Hamilelik başladıktan sonra yapılan Doğum Sağlık Sigortası’na muayeneleriniz, testlerini, tahlilleriniz ve doğumunuz da dahildir.
- Doğuma kadar muayenelerde 15 TL SGK katılımı dışında bir ücret ödemezsiniz.
- SGK kapsamında olan, hamilelikle ilgili rutin test ve tahliller muayene haklarınız içinde sağlık sigorta tarafından karşılanır.
- Normal doğumda ve sezaryen doğuda 2 geceye kadar hastane yatışınız poliçe dahilindedir.
- Standart anestezi giderleri Doğum Sağlık Sigortası ile karşılanır.
- Doğum sigortası sayesinde tek kişilik odada refakatçiniz ile birlikte kalabilirsiniz.
- Ayrıca sağlık sigortaları vergi avantajlıdır. Geliri üzerinden vergi ödeyen her vatandaş, geliri oranında, %40′a varan oranlarda devlet desteği ile vergi avantajından faydalanabilir. İşyerinizin muhasebe departmanına poliçenizi iletmeniz yeterlidir. (Hamileyken Adet Olunur Mu?)
Bebeğinizin doğumundan sonra ona tek başına çocuk sağlık sigortası yaptırabilir, bebeğinizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz. Detaylı bilgi için Bizi Arayın. 0(850) 346 1130
Yoruma kapalı.