Histerektomi Nedir?

Histerektomi Nedir? - Histerektomi; rahmin alınması işlemidir. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile rutin kadın doğum bölümü kontrollerinde yalnızca 15 TL ödeyin. Detaylı bilgi için bizi arayın. 0(850) 346 1130 

Histerektomi Nedir?

Histerektomi, rahmin alındığı cerrahi bir işlemdir. Hamile kalma yeteneğinizi kaybedersiniz ve artık adet görmezsiniz. Bu ameliyatın nedenleri arasında anormal kanama, rahim sarkması, miyom ve kanser sayılabilir. İyileşme, sahip olduğunuz ameliyatın türüne bağlı olarak genellikle dört ila altı hafta sürer.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olası hastalıklarınızı, sigortalılık süreciniz başladıktan sonra oluşan rahatsızlıklarınızın sağlık giderlerini anlaşmalı özel hastanelerde karşılayan bir sağlık ürünüdür. Anlaşmalı hastanelerin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde, anlaşmalı kadın doğum uzmanlarında kullanabileceğiniz sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi alın. Bizi arayın. 0(850) 346 1130 (Histerektomi Nedir?)

Farklı Histerektomi Türleri Nelerdir?

Kadın Doğum Uzmanınız durumunuza bağlı olarak hangi tip histerektominin gerekli olduğunu konusunda size bilgi verecektir. Bu, fallop tüplerinizin ve/veya yumurtalıklarınızın alınması gerekip gerekmediğini belirleyecektir.

Total histerektomi: Rahim ve serviksin alınması, ancak yumurtalıkların bırakılmasıdır.

Supraservikal histerektomi: Rahim ağzından çıkarken rahmin sadece üst kısmının alınmasıdır.

Bilateral salpingo-ooferektomi ile total histerektomi: Rahim, serviks, fallop tüpleri (salpenjektomi) ve yumurtalıkların alınması (ooferektomi). Menopoz geçirmediyseniz, yumurtalıkların alınması menopoz semptomlarını başlatacaktır.

Bilateral salpingo-ooferektomi ile radikal histerektomi: Rahim, serviks, fallop tüpleri, yumurtalıklar, vajinanın üst kısmı ve bazı çevre doku ve lenf düğümlerinin çıkarılmasıdır. Bu tip histerektomi, kanser söz konusu olduğunda yapılır. (Histerektomi Nedir?)

Histerektomi Neden Yapılır?

Kadın Doğum Doktorunuz aşağıdakileri tedavi etmek için histerektomi gerçekleştirir:

Diğer tedavi yöntemleriyle kontrol edilmeyen anormal veya ağır vajinal kanama.

Diğer tedavi yöntemleriyle kontrol edilmeyen adet kanamalarıyla birlikte şiddetli ağrı

Leiomyomlar veya rahim fibroidleri (kanserli olmayan tümörler).

Rahim ile ilgili artan pelvik ağrı, ancak diğer tedavilerle kontrol edilmez.

Üriner inkontinansa veya bağırsak hareketlerinde zorluğa yol açabilen uterus prolapsusu (zayıflamış destek kasları nedeniyle vajinal kanala “düşen” uterus).

Rahim ağzı veya rahim kanseri veya kanserin önlenmesi için kansere yol açabilecek anormallikler.

Hiperplazi, tekrarlayan uterin polipler veya adenomiyoz gibi rahminizin astarıyla ilgili durumlar.

Histerektomi ,kadınlarda sezaryenden sonra en sık yapılan ikinci ameliyattır.

Histerektomi Çeşitleri Nelerdir?

Kadın Doğum Doktorunuz, olası komplikasyonlar ve yan etkiler de dahil olmak üzere prosedürü ayrıntılı olarak açıklayacaktır. İhtiyacınız olan histerektomi tipini ve bu prosedürü gerçekleştirmek için en iyi cerrahi yöntemi belirleyecektir. .Sağlık uzmanınızın histerektomi yapmak için kullanabileceği birkaç farklı cerrahi yaklaşım vardır:

Vajinal histerektomi: Operasyon rahminiz vajinanızın üst kısmındaki bir kesiden çıkarılması ile yapılır. Harici bir kesi yoktur. En yaygın olarak rahim sarkması ve diğer kanserli olmayan durumlarda kullanılır. En az komplikasyon ve en hızlı iyileşme (dört haftaya kadar) ve tercih edilen yaklaşım olarak kabul edilir. Hastalar genellikle ameliyatın aynı günü eve giderler.

Abdominal histerektomi: Rahminiz, karnınızdaki altı ila sekiz inç uzunluğundaki bir kesiden çıkarılır.Kesi ya göbek deliğinizden kasık kemiğinize ya da genel saç çizginizin üstünden yapılır. Cerrah, kesiği kapatmak için dikiş veya zımba kullanacaktır.En yaygın olarak kanser söz konusu olduğunda, rahim büyüdüğünde veya hastalık diğer pelvik bölgelere yayıldığında kullanılır.Genellikle daha uzun bir hastanede kalış (iki veya üç gün) ve daha uzun bir iyileşme süresi gerektirir.

Laparoskopik histerektomi: Göbek deliğindeki küçük bir kesiden alt karın bölgesine bir laparoskop (ucunda video kamera bulunan ince bir tüp) yerleştirilir. Cerrahi aletler, diğer birkaç küçük insizyondan sokulur. Rahminiz, karnınızdaki kesilerden veya vajinanızdan küçük parçalar halinde alınabilir.Bazı insanlar aynı gün veya hastanede bir gece kaldıktan sonra eve giderler. Tam iyileşme, abdominal histerektomiden daha kısa ve daha az ağrılıdır.

Robotik yardımlı laparoskopik histerektomi: Cerrahınız işlemi robotik bir makine yardımıyla gerçekleştirir. Pelvik bölgenin görülebilmesi için karın içine bir laparoskop yerleştirilir. Küçük, ince cerrahi aletler göbek deliğinin etrafındaki üç ila beş kesiden sokulur. Robotik kollar ve aletler cerrah tarafından kontrol edilir. İyileşme laparoskopik histerektomiye benzer. (Histerektomi Nedir?)

Histerektomi Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

  • Histerektomi yaptırmak, özellikle sürekli pelvik ağrınız veya ağır ve düzensiz kanamanız varsa, daha keyifli bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.
  • Rahim kanseri için daha yüksek bir risk altındaysanız, histerektomi bu riski azaltabilir ve potansiyel olarak hayat kurtarıcı olabilir. (Histerektomi Nedir?)

Histerektomi Yaptırmanın Dezavantajları Nelerdir?

  • Histerektomi, iyileşme süresi uzun olan büyük bir ameliyattır.
  • Riskleri ve yan etkileri vardır ve kalıcıdır.
  • Yaptığınız ameliyatın türüne bağlı olarak menopoza girebilir veya menopoz semptomları yaşayabilirsiniz.
  • Ayrıca işlemden sonra hamile kalamazsınız.

Yılda en az 1 kez kadın hastalıkları ve doğum bölümü muayenesi, olası ciddi hastalıklarınızın önüne geçer. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile muayenelerde sadece 15TL öderken, SGK kapsamındaki test ve tahliller için de ek bir ücret ödemezsiniz. Sigorta başlangıç tarihinden sonra gelişen hastalıklarınızda yatarak tedavi teminatı sınırsızdır.

Siz de sağlık sigortaları hakkında detaylı bilgiyi uzman sağlık ekibimizden alın.

Sağlık sigortası avantajlarından hemen yararlanmaya başlayın. (Histerektomi Nedir?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Histerektomi Nedir? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by