Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?

Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır? Özel Sağlık Sigortası ile özel aşılar da teminat kapsamındadır. Detaylı bilgi için hemen bizi arayın. 0850 346 1130 

Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?

Rotavirüs bebekler ve küçük çocuklar arasında kolayca yayılır. Virüs şiddetli sulu ishale, kusmaya, ateşe ve karın ağrısına neden olabilir. Rotavirüs hastalığına yakalanan çocuklar susuz kalabilir ve hastaneye yatırılmaları gerekebilir.

El yıkama ve temizlik gibi iyi hijyen önemlidir, ancak hastalığın yayılmasını kontrol etmek için yeterli değildir. Rotavirüs aşısı, çocuğunuzu rotavirüs hastalığına karşı korumanın en iyi yoludur. Aşı olan çocukların çoğu (10 çocuktan yaklaşık 9’u) şiddetli rotavirüs hastalığından korunacaktır. Her 10 çocuktan yaklaşık 7’si, herhangi bir şiddette rotavirüs hastalığından korunacaktır. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

Bebekler için iki rotavirüs aşısı lisanslanmıştır:

  • RotaTeq® (RV5) 2 aylık, 4 aylık ve 6 aylıkken 3 doz halinde verilir.
  • Rotarix® (RV1), 2 aylık ve 4 aylıkken 2 doz halinde verilir.

Her iki aşının da ilk dozu, bebek 15 haftalık olmadan önce verilmelidir. Bebekler, 8 aylık olmadan önce tüm dozlarda rotavirüs aşısı almalıdır. Her iki aşı da bebeğin ağzına damla damlatılarak yapılır. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

Bebeğim Neden Rota Aşısı Olsun?

Rotavirüs aşısı , rotavirüs hastalığını önleyebilir .

Rotavirüs genellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda şiddetli, sulu ishale neden olur. Rotavirüslü bebeklerde kusma ve ateş de sık görülür. Çocuklar susuz kalabilir ve hastaneye kaldırılmaları gerekebilir ve hatta ölebilirler. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

Rotavirüs Aşısı Uygulama Şekli

Rotavirüs aşısı, çocuğun ağzına damla damlatılarak uygulanır. Bebeklere kullanılan aşının markasına göre 2 veya 3 doz rotavirüs aşısı yapılmalıdır.

  • İlk doz 15 haftalıktan önce uygulanmalıdır.
  • Son doz 8 aylıkken uygulanmalıdır.

Rotavirüs aşısı olan hemen hemen tüm bebekler şiddetli rotavirüs ishalinden korunacaktır. Rotavirüs aşısı, diğer aşılarla aynı anda verilebilir. Bazı durumlarda, çocuk doktorunuz, bebeğinizin rotavirüs aşısını gelecekteki bir ziyarete ertelemeye karar verebilir. Soğuk algınlığı gibi küçük hastalıkları olan bebekler aşılanabilir. Orta veya ağır derecede hasta olan bebekler, rotavirüs aşısı yaptırmadan önce genellikle iyileşene kadar beklemelidir. Çocuk doktorunuz size daha fazla bilgi verebilir. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

  • Rotavirüs aşısından sonra sinirlilik veya hafif, geçici ishal veya kusma olabilir.

İnvajinasyon, hastanede tedavi edilen ve ameliyat gerektirebilecek bir tür bağırsak tıkanıklığıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl bazı bebeklerde doğal olarak meydana gelir ve genellikle bunun bilinen bir nedeni yoktur. Ayrıca, genellikle birinci veya ikinci aşı dozundan sonraki bir hafta içinde, rotavirüs aşısından kaynaklanan küçük bir invajinasyon riski vardır. Sağlık uzmanınız size daha fazla bilgi verebilir.

Ya ciddi bir sorun varsa?

İnvajinasyon için şiddetli ağlama ile birlikte mide ağrısı belirtileri arayın. Başlangıçta, bu bölümler sadece birkaç dakika sürebilir ve bir saat içinde birkaç kez gelip gidebilirdi. Bebekler bacaklarını göğüslerine kadar çekebilir. Bebeğiniz ayrıca birkaç kez kusabilir veya dışkısında kan olabilir veya zayıf veya çok sinirli görünebilir. Bu belirtiler genellikle rotavirüs aşısının birinci veya ikinci dozundan sonraki ilk hafta içinde ortaya çıkar, ancak aşıdan sonra herhangi bir zamanda bunları arayın. Bebeğinizde invajinasyon olduğunu düşünüyorsanız hemen bir sağlık kuruluşuna başvurun. Sağlık uzmanınıza ulaşamıyorsanız, bebeğinizi hastaneye götürün. Bebeğinize rotavirüs aşısı olduğunda onlara söyleyin.

Rotavirüs aşısı çok etkilidir ve rotavirüs enfeksiyonuna karşı iyi koruma sağlar. Bir bebeğin aşılandıktan sonra rotavirüs enfeksiyonu yakalanma oranı oldukça düşüktür. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

Çocuk Sağlık Sigortası Nedir?

Yeni doğan bebekler ve 18 yaş altındaki çocukların sigortalanabileceği iki tür sağlık sigortası bulunmaktadır. Bunlar;

SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile hizmet alabilirsiniz. Bu sağlık sigortasına sahip olarak  çocuğunuz SGK anlaşması olan pediatri doktorlarında muayene olabilir. Muayenelerde sadece 15 TL SGK katılım ödersiniz.

Özel Sağlık Sigortası sahibi olduğunuzda SGK anlaşması olan hastaneye gitme şartı ortadan kalkar. SGK desteği olmadığı için özel sağlık sigortası primleri, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına oranla bir miktar daha fazla olabilmektedir. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

Rotavirüs gibi özel aşılar, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

Çocuk Sağlık Sigortası doğumun hemen sonrası bebeğinize yapılır. Doğumdan sonraki ilk senesinde bebeğinizin sürekli muayenelere gitmesi ve testler olması gerekir. Sağlık sigortaları fazladan harcama yapmanızın önüne geçer.

Çocuğunuzun sağlığını korumak ve bu sigortalardan birini yaptırmak istiyorsanız 0(850) 346 1130 numarasını arayarak ekibimizle görüşebilir,uzman sağlık ekibimizden detaylı bilgi alabilirsiniz. (Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Rota Aşısı Kaç Doz Yapılır? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by