Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur?

Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur? Rota Aşısı öncesinde Çocuk Sağlık Sigortası yaptırın,muayenelerde sadece 15 TL SGK katılımı ödeyin. 0(850) 346 1130 

Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur?

Rotavirüs aşısı, özel bir aşıdır. Bebeğinizin tam olarak korunması için en az 4 hafta arayla 2 rotavirüs aşısı olması gerekir.

  1. dozu kaçırırlarsa, 15 haftaya kadar alabilirler. 2. dozu kaçırırlarsa, 24 haftaya kadar alabilirler.

Rota Virüsü Nasıl Bulaşır?

Rotavirüs, elden ağza temas yoluyla, kakayla bulaşır ve oyuncaklar, eller veya kirli bebek bezleri gibi yüzeylerden alınabilir. Ayrıca hapşırma ve öksürme yoluyla da hava ile bulaşabilir. Çoğu zaman, enfekte olan birinin tuvalete gittikten sonra ellerini düzgün yıkamamasıyla yayılır.

Elleri yıkamak ve yüzeyleri temiz tutmak rotavirüsün yayılmasını azaltmaya yardımcı olabilir, ancak onu asla tamamen durdurmaz. Aşı, bebekleri enfeksiyondan korumanın çok daha etkili bir yoludur.

Rotavirüs Aşısı Nasıl Verilir?

Rotavirüs aşısı, sıvı olarak doğrudan bebeğin ağzına ilacın damlatılması şeklinde verilir.

Çocuk Sağlık Sigortası bebeğiniz 15 günlük olduğunda yapılabilir.

Birçok sigorta şirketi bebeğinizin doğumundan 15 gün sonra Çocuk Sağlık Sigortası yapmaktadır. 20’den fazla sağlık sigortası seçeneği arasında size ve bebeğinize en uygun sağlık sigortasını bulmak için uzman sağlık ekibimiz ile iletişime geçin. 0(850) 346 1130 

Bebeğiniz için sahip olacağınız Tamamlayıcı Sağlık Sigortası devlet desteklidir. Devlet desteği ile vergi avantajından yaralanarak, ödediğiniz poliçe tutarının ortalama %20’sini ay ay geri ödeme şeklinde alabilirsiniz. Vergi avantajından faydalanmak için, işveren ya da çalışan olarak geliriniz üzerinden vergi ödüyor olmanız yeterlidir.

Bebeğim Aşıyı Tükürürse veya Yaptırdıktan Hemen Sonra Kusarsa Ne Olur?

Ağızdan aşı tekrar yapılacaktır. Doz aşımı konusunda endişelenmeyin. İlk seferde aşının bir kısmı yutulsa bile aynı anda 2 doz yapılmasında bir sakınca yoktur.

Bebeklere Rota Aşısı Ne Zaman Yapılacak?

İlk doz 8 haftalıkken ve ikinci doz 12 haftalıkken verilecektir.

Bebeğim İlk Doz Rotavirüs Oral Aşısını Kaçırırsa Ne Olur?

Daha sonra, 15 haftaya kadar alabilirler. İkinci doz rotavirüs oral aşısını kaçırırlarsa (genellikle 12 haftada verilir), daha sonra, 24 haftaya kadar alabilirler.

Daha Büyük Bebekler Neden Rotavirüs Aşısı Olamaz?

Oral aşı sadece 24 haftaya kadar olan bebekler için ruhsatlandırılmıştır. Daha büyük çocuklar sıklıkla rotavirüs enfeksiyonu geçirmiştir, bu nedenle onları aşılamanın bir anlamı yoktur.(Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur?)

Ayrıca, zamanla bazı bebekler, nadiren de olsa, invajinasyon adı verilen, bağırsaklarında tıkanmaya neden olan bir duruma yakalanırlar. 12 haftadan önce son derece nadirdir ve çoğu vaka 5 ila 12 aylık arasında gerçekleşir.

Çok küçük bir ihtimal (aşılanan her 100.000 bebekte 1 ila 6 arasında) aşının ilk dozunun da bu tıkanıklığın gelişmesine neden olabilir.

Bunun olma riskini azaltmak için aşının ilk dozu 15 haftalıktan büyük bebeklere verilmemelidir. (Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur?)

Hangi Bebeklere Rotavirüs Aşısı Yapılmalıdır?

Rotavirüs oral aşısı, 8 haftalık ve 12 haftalık bebekler için rutin bir çocukluk aşısıdır.

Bebeğinizin tam olarak korunması için en az 4 hafta arayla 2 rotavirüs aşısı olması gerekir. Aşılardan birini kaçırırlarsa, ilk aşı bir ay sonra, 12 haftada, ikinci doz bir ay sonra, 16 haftada verilebilir. (Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur?)

Rotavirüs aşısı sadece küçük bebekler için uygundur. İlk doz en geç 15 hafta, ikinci doz en geç 24 hafta içinde verilemez. Bebekler ancak ilk dozlarını 15 haftadan önce almışlarsa ikinci dozu alabilirler.

Hangi Bebeklere Rotavirüs Aşısı Yapılmamalıdır?

Rotavirüs aşısı şu durumlarda bebeklere verilmemelidir:

  • 15 haftadan büyük ve 1. doz almamış olanlar
  • 1. dozu almış ancak 24 haftadan büyük olanlar – 24 haftadan sonra 2. dozu alamazlar
  • Anneleri hamilelik sırasında enfeksiyon kapmanızı daha olası hale getirebilecek bazı ilaçları almış olanlar
  • Aşıdaki bileşenlerden herhangi birinin önceki dozuna şiddetli reaksiyon (anafilaktik reaksiyon dahil) olmuş olanlar

Bebeğinizde aşağıdaki uzun süreli koşullardan herhangi biri varsa, önce bir çocuk doktoru ile konuşun:

  • İnvajinasyon öyküsü (bağırsak bozukluğu)
  • İnvajinasyona yol açabilecek gastrointestinal sistem sorunları
  • Fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorpsiyonu veya sukraz-izomaltaz yetmezliği gibi ailelerde görülen nadir problemler. (Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Rota Aşısı Ne Zaman Vurulur? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by