Spina Bifida Nedir?
Spina Bifida,bebeklerin omurgasının normal bir şekilde oluşmadığı durumlarda meydana gelir. Hamilelikte Doğum Sağlık Sigortanız ile tespit edilebilir.
Spina Bifida Nedir?
Spina Bifida (omurilik açıklığı), bebeklerin omurgasının normal bir şekilde oluşmadığı durumlarda meydana gelir ve bir doğum kusurudur. Bu sıkıntıdan dolayı bebeğinizin omuriliği ve omurilik sinirleri hasar görebilmektedir. Bu durum hamileliğin ilk ayının sonlarında bebeğinizin omurgasının ve omuriliğinin geliştiği dönemde ortaya çıkar. Bazı durumlarda gözle görülebilen bir açıklığa sebep olabilirken bazı durumlarda ise gözle görülmez ve cilt altında gizli bir şekilde kalır. Sırtında böyle bir açıklığı olan çocuklarda ameliyat ihtiyacı doğabilir.
Hamilelik öncesinde ya da hamileliğiniz başladıktan sonra sahip olabileceğiniz Doğum Sağlık Sigortaları ile rutin gebelik testlerinizi yaptırabilirsiniz. Hem de ek ücret ödemeden sadece 15 TL katılım payı ödemesi ile.
Spina Bifida Neden Meydana Gelir?
Folik asit, bebeğinizin hücre büyümesinde, gelişiminde ve dokularının oluşumunda büyük bir rol oynar. Gebelik süresince düşük folik asit seviyesi bebeklerde spina bifida oluşumuna sebep olabilir ve bu riski arttırabilir. Gebelik süresince yüksek ateş görülen anne adaylarının bebeklerinde spina bifida olma ihtimali daha yüksektir.
Spina Bifida’nın Belirtileri ve Semptomları Nelerdir?
Spina Bifidası olan çocuklarda belirtiler spina bifidanın türüne ve ciddiyetine göre değişim gösterir.
Spina Bifida Occulta: Bu türünde spinal sinirler etkilenmediği için tipik bir belirti göstermezler. Fakat bebeğinizin kusurlu yerinde anormal saçlanma, küçük gamzeler veya doğum lekesi görülebilir. Bu tarz cilt izleri spina bifida’nın belirtileri olabilir.
Spida Bifida Miyelomeningosel: Bu tip spina bifida oldukça ciddidir, alt veya orta sırtta açıklık meydana gelebilir. Doğum esnasında sinirler çıkıntı yaparak kese oluştururlar.
Spina Bifida Teşhisi Nasıl Yapılır?
Spina bifida gebelik süresince veyahut bebeğiniz doğduktan sonra teşhis edilebilmektedir, fakat spina bifida occulta geç çocukluğa veya yetişkinliğe kadar teşhis edilemeyebilir hatta teşhisi hiç yapılamayabilir.
Hamilelik sırasında nasıl teşhis edilir?
Gebelik süresince doğum kusurlarının olup olmadığını kontrol etmek için bir takım doğum öncesi testleri yapılır.
Doğum Sağlık Sigortası ile rutin gebelik testleriniz SGK anlaşmalı hastanelerde poliçeniz dahilindedir. Muayenelerde sadece 15 TL katılım payı ödersiniz ve SGK kapsamında tüm test ve tetkikler sigortanız kapsamındadır.
16-20. haftalar arası yapılan rutin muayenenizde doktorunuz teşhis koyabilir.
AFP Testi: Bu test ile bebekten annenin kanına ne miktarda AFP geçtiği öğrenilir. Bu geçiş eğer yüksek bir düzeyde seyrediyorsa bebeğinizde spida bifida olabilir anlamına gelir.
Ultrason: Ultrason yoluyla bebeğiniz bir tür fotoğrafı çekilmiş olur. Bazı durumlarda hekiminiz ultrason ile bebeğinizde spina bifida teşhis edebilir. Aynı zamanda yüksek AFP’nin sebebi de bazı durumlarda ultrason ile görülebilir.
Amniyosentez: Bu test, anne karnındaki bebeği çevreleyen amniyotik sıvıdan örnek alınarak yapılır. Sıvıda normalden daha yüksek AFP belirlenirse bebeğinizde spina bifida olduğu anlamına gelebilir.
Çocuk Sağlık Sigortası Nedir?
Yeni doğan bebekler ve 18 yaş altındaki çocukların sigortalanabileceği iki tür sigortamız mevcuttur;
SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerden hizmet almanızı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile sağlayabilirsiniz. Bu sigorta ile çocuğunuz SGK anlaşması olan pediatri doktorlarında muayene olabilir ve bunun için sadece 15 TL SGK katılım ödersiniz. Oldukça ekonomik olan bu sağlık sigortası ile birkaç muayene ücretine denk gelecek bir miktar ödeyerek yılda on doktor muayenesinden faydalanmış olursunuz.
Özel Sağlık Sigortalarında SGK anlaşması olan hastaneye gitme şartı yoktur, fakat bu tarz sigortalarda SGK desteği olmadığı için bu sigorta için ödeyeceğiniz primlerin fiyatı Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına oranla bir miktar daha fazladır.
Çocuk Sağlık Sigortası doğumun hemen sonrası bebeğinize yapılır. Doğumdan sonraki ilk senesinde bebeğinizin sürekli muayenelere gitmesi ve testler olması gerekir. Sağlık sigortaları fazladan harcama yapmanızın önüne geçer.
Çocuk Sağlık Sigortası ile ;
- Çocuğunuz bir sene boyunca 10 kez doktor muayenesi olabilir ve bu muayenelerde yalnızca 15 TL SGK katılımı ödersiniz. Kalan masrafların tümü sigorta kapsamında olur.
- Muayenenin ardından hekimler tarafından istenen testler, tahliller ve tetkikler tamamen sigorta kapsamındadır bunlar için ek bir ücret ödemenize gerek kalmaz.
- Çocuğunuzun hastaneye yatması ve/veya ameliyat olması gerektiği durumlarda çocuğunuzun hastane yatışı limitsiz bir şekilde sigorta tarafından karşılanır.
- Bu tür Çocuk Sağlık Sigortaları devlet desteklidir ve %20si devlet tarafından karşılanır dahası ödemelerinizi vade farkı olmadan taksitle gerçekleştirebilirsiniz.
Çocuğunuzun sağlığını korumak ve bu sigortalardan birini yaptırmak istiyorsanız 0(850) 346 1130 numarasını arayarak ekibimizle görüşebilir, bu ve daha birçok sigortamız hakkında detaylıca bilgi alabilirsiniz.
Yoruma kapalı.