Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur? Doğum Sağlık Sigortası ile vergi avantajından faydalanın,%20 devlet desteği için uzman sağlık ekibimiz ile iletişime geçin. 0(850) 346 1130

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Yerleşme kanaması, bazı kadınlarda hamile kaldıktan 10 ila 14 gün sonra vajinadan gelen hafif kanamadır. Bunun sadece hafif bir dönem olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu hamileliğin erken bir işaretidir. Tehlikeli değildir ve tedaviye ihtiyacınız yoktur.

Ancak ağır kanama (tipik bir adet dönemiyle yaşayacağınızdan daha fazla) bir problemin işareti olabilir. Ateşli veya ateşsiz, titreme veya kötüleşen kramplarınız varsa, çok kanamanız varsa kadın doğum doktorunuz ile görüşmeniz gerekir. (Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?)

Bir sperm yumurtanızı dölledikten sonra, kombinasyon bir embriyo haline gelir. Kendini astarın içine yerleştirdiği rahminize gider. Bazen embriyo tutunurken biraz kanamaya neden olabilir. Bu genellikle adet göreceğiniz zamana denk gelir. Hatta yerleşme kanamasını adet döneminizle karıştırabilir ve hamile olduğunuzu fark etmeyebilirsiniz. Yerleşme kanaması normaldir ve sizin veya bebeğinizin sorun yaşayacağı anlamına gelmez.

Yerleşme Kanaması Belirtileri

Yerleşme kanaması, sabah bulantısını fark etmeden önce olma eğilimindedir. En yaygın yerleşme kanaması belirtileri şunlardır;

  • Kahverengi veya pembemsi kan
  • Akışı daha hafif olan ve adet döneminiz kadar sürmeyen kan
  • Hafif kasık ağrısı
  • Adet döneminizde görebildiğiniz kan pıhtısı veya doku yerleşme kanamasında görünmez. (Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?)

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer erken gebelik belirtilerinden bazılarına sahipseniz, muhtemelen bu yerleşme kanamasıdır;

  • Hassas, şişmiş  göğüsler veya meme uçları
  • Tükenmişlik
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Kusma (sabah bulantısı)
  • Yiyecek istekleri  veya isteksizlikleri
  • Ruh hali
  • Normalden daha sık idrara çıkma

Yerleşme kanamanız mı yoksa adet döneminiz mi olduğundan emin değilseniz, hamilelik testi yapın ve kadın doğum doktorunuzla konuşun.

Yerleşme Kanaması Ne Kadar Sürer?

Çoğu adetten farklı olarak genellikle 1 veya 2 gün sonra durur. (Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?)

Yerleşme Kanaması Tedavisi

Yerleşme kanaması kendi kendine duracaktır. Çok kanamanız olduğundan endişeleniyorsanız kadın doğum doktorunuzu arayın. Ne kadar kan gördüğünüzü ve ne renk olduğunu bilmek isteyebilirler.

Hamilelikte Kanamanın Diğer Nedenleri

Birçok şey hamile kadınlarda kanamaya neden olabilir, bazıları zararsız ve bazıları ciddidir. Çok fazla kanamanız varsa, ağrınız olsun ya da olmasın, kasıklarınıza herhangi bir zamanda kramp giriyorsa doktorunuzu arayın.

Hamileyseniz ve iç çamaşırınızda kan görüyorsanız, bunun nedeni şunlar olabilir:

Cinsel Birliktelik: Bunun sorumlusu hormonal ve fiziksel değişiklikler olabilir. Kendi kendine durmalı.

Fibroidler ve Polipler: Doktorunuz rahminizdeki bu büyümeleri kontrol etmek için bazı testler yapabilir.

Rahim Ağzı Sorunları: Rahim  ağzınızdaki enfeksiyon veya büyüme gibi   durumlar da kanamaya neden olabilir.

Enfeksiyon:  Trichomoniasis  gibi  cinsel yolla bulaşan hastalıklar  hafif kanamalara ve daha ciddi sorunlara neden olabilir. Tedaviye mümkün olan en kısa sürede başlamak bebeğinizi sağlıklı tutacaktır  .

Dış gebelik Bu, bir embriyonun rahminizin dışına yerleşmesidir. Ağrı ve kramplarla kanamanız olabilir. Böyle bir durum tehlikelidir ve hemen tıbbi bakıma ihtiyacınız vardır.

Düşük: Bilinen hamileliklerin yaklaşık %15’i ilk birkaç ayda sona ermektedir.

Hamile olduğunuzu biliyorsanız ve bu belirtilere sahipseniz hemen doktorunuzu arayın. (Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?)

Hamilelikte Doğum Sağlık Sigortası

Hamileyken , düzenli aralıklarla kadın doğum bölümü muayenesinden geçmeniz gerekir. Yerleşme kanaması gibi hamileliğin erken belirtilerin şüpheleniyorsunuz, muayenelerde sadece 15 TL ödeyeceğiniz tamamlayıcı sağlık sigortası olan Doğum Sağlık Sigortası yaptırın.

Doğum sağlık sigortası, şirketlere göre değişen, Türkiye’deki anlaşmalı hastaneler arasında tercihte bulunmanızı sağlar.

Hastane ve doktor tercihiniz size kalır.

Devlet desteği ile vergi avantajından faydalanırsınız. Vergi avantajı, poliçe tutarının ortalama %20’sini geri ödeme şeklinde alabileceğiniz anlamına gelir. (Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?)

Yerleşme Kanaması Nasıl Görünür?

Yerleşme kanaması, ortalama bir kadının adet döneminden biraz farklı görünür. Tüm kadınların adet dönemlerinde aynı tür kan akışına sahip olmadığını hatırlamak önemlidir. Bazıları adet dönemlerinde daha ağır bir akışa sahip olurken, diğerleri biraz daha öngörülemezlik yaşayabilir.

Yerleşme kanaması ile adet kanaması arasındaki temel farklar şunlardır:
  1. Renk. İster ağır ister hafif olsun, çoğu kadın adet döneminin rengine aşinadır (genellikle parlak koyu kırmızı). Bununla birlikte, yerleşme kanaması tipik olarak açık pembe ya da koyu kahverengi (pas rengi) renktedir.
  2. Pıhtılaşma. Bazı kadınlar adetleri sırasında çok fazla pıhtılaşma yaşarken, bazıları ise fazla bir şey görmezler. Ancak yerleşme kanaması herhangi bir pıhtı oluşturmamalıdır.
  3. Miktar. Çoğu kadın adet döneminde ped ve tampon doldurabilir ancak yerleşme kanamasında durum farklıdır. “Kanama” tanımlayıcısı yanıltıcı olabilir – yerleşme kanaması genellikle tam bir akış yerine sadece lekelenme veya hafif bir akıştır. Tipik olarak, yerleşme kanaması, küçük pembe veya kahverengi bir akıntıdır. (Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by